Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2024

Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη και ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας ανακυκλώνουν τα δένδρα των χριστουγέννων

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη  συμμετέχει ενεργά και φέτος στην πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ώστε «το 2024 κανένα χριστουγεννιάτικο δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης αλλά όλα να ανακυκλωθούν».

Η φετινή δράση θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου, οπότε και παραδοσιακά ξεκινά το ξεστόλισμα των δέντρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  στη τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου ή στο e-15195, να αναφέρουν τη διεύθυνσή τους και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος.

Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας να τα μεταφέρουν  σε ειδικό χώρο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο των Ταγαράδων, όπου θα τεμαχιστούν προκειμένου να μετατραπούν σε βιολογικό καύσιμο, αλλά και σε φυτόχωμα–λίπασμα, ανεκτίμητης αξίας.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του ΦΟΔΣΑ-ΚΜ Μιχάλης Γεράνης «τα τελευταία χρόνια ο Φορέας μας ανακύκλωσε χιλιάδες φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα. Το ίδιο ευελπιστούμε να κάνουμε και φέτος, υλοποιώντας το σύνθημα ‘’κανένα δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ’’».

Ο  δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη καλεί τους δημότες να συμβάλουν στην ανακύκλωση των δένδρων.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δηλώνει ότι «ως δήμος στηρίζουμε ενεργά αυτή την οικολογική πρωτοβουλία, όπως και όλες τις πράσινες δράσεις του ΦΟΔΣΑ. Δηλώνουμε παρόντες στην προάσπιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, δίνουμε το παράδειγμα για την αειφορία και για λιγότερα απορρίμματα. Κάνουμε πράξη το σύνθημα ότι “το 2024 κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης”. Η ανακύκλωση δεν είναι μόδα, αλλά ανάγκη για την προστασία του πλανήτη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Μείωση κατά 70% των ευρωπροστίμων για τις παράνομες χωματερές

Κατά 70% έχουν μειωθεί την τελευταία πενταετία τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές, που επιβαρύνουν…

Διαχείριση απορριμμάτων 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χακλιδέων: Ομόφωνο “Οχι” στην κατασκευή ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα

Κατά της κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα τάχθηκαν ομόφωνα τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων της…

Διαχείριση απορριμμάτων 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τροποποίηση των προγραμμάτων αποκομιδής απορριμμάτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την τροποποίηση των προγραμμάτων αποκομιδής απορριμμάτων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που…