27 Ιανουαρίου, 2025

Δήμος Πρέβεζας: Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης και στα μαγειρικά έλαια

Ο δήμος Πρέβεζας διευρύνει το υπάρχον δίκτυο ανακύκλωσης και στα μαγειρικά έλαια με την τοποθέτηση τριάντα ειδικών κάδων.
Πλέον οι δημότες καθώς και οι πολυάριθμοι επισκέπτες των σκαφών και των καταλυμάτων που κάνουν χρήση μαγειρικών ελαίων, θα μπορούν εύκολα με απλό τρόπο να ανακυκλώνουν το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι το οποίο δυστυχώς καταλήγει όταν δεν το ανακυκλώνουμε σωστά στο αποχετευτικό δίκτυο δημιουργώντας προβλήματα και προκαλώντας σοβαρή ζημιά στο περιβάλλον.
Οι 30 ειδικοί κάδοι καλύπτουν όλο τον δήμο Πρέβεζας, είναι ιδιαίτερα εύχρηστοι και λειτουργικοί και φέρουν την ειδική σήμανση αναγράφοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις επιπτώσεις της ρίψης των χρησιμοποιημένων λαδιών στο δίκτυο αποχέτευσης.
Ο πρώτος κάδος τοποθετήθηκε ήδη στο πάρκινγκ της Πλατείας Ανδρούτσου.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά: «Ο δήμος μας συνεχίζει το έργο και πρόγραμμά του στο πλαίσιο των καλών πρακτικών ανακύκλωσης σε κάθε επίπεδο. Προστατεύουμε το περιβάλλον εναρμονιζόμενοι στα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα κάνοντας ευκολότερη και πιο ποιοτική τη ζωή των δημοτών μας. Από σήμερα με την εγκατάσταση 30 ειδικών κάδων ανακύκλωσης των οικιακών λαδιών στις Δημοτικές Ενότητες Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου. Δεν είναι θέμα επιλογής και μόδας αλλά κοινό μας καθήκον και προσκαλώ όλους του Δημότες να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την κουλτούρα της ανακύκλωσης και σήμερα του συγκεκριμένου πεδίου στα μαγειρικά έλαια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κλιματική Κρίση 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ενεργή Μάχη»- Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε διαβούλευση

Αλλαγές σε πρόληψη, συντονισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα- Έμφαση στην πρόληψη και στον ρόλο της Τοπικής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…