Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2014

Δήμος Πλατανιά: Ο Βόρειος Οδικός Άξονας να επεκταθεί μέχρι το Κολυμβάρι

voakΤο αίτημα, να μην σταματήσει ο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) στην πόλη των Χανίων, αλλά να επεκταθεί μέχρι το Κολυμβάρι, διατυπώνει ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης. Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί εγγράφως προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ.Χρυσοχοϊδη, το  συναρμόδιο υφυπουργό και στους εμπλεκόμενου Φορείς.

Αφορμή για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Μεταφορών στο Ηράκλειο Κρήτης στις 7/11/2014, όπου έγινε γνωστό ότι σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης της  δρομολογείται   η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Κατά την  τοποθέτηση του   ο Υπουργός είχε αναφέρθηκε στη διαδρομή Χανιά-Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος.  Ο Δήμαρχος Πλατανιά με το έγγραφο του επισημαίνει ότι θεωρείται επιβεβλημένο ο κλειστός αυτοκινητόδρομος να μην σταματάει στην πόλη των Χανίων αλλά να επεκτείνεται δυτικά  κατά 20 χλμ.

Περίπου, μέχρι την περιοχή Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Η πρόταση  του αυτή οφείλεται σε δύο καθοριστικούς παράγοντες:

1. Ο Δήμος Πλατανιά είναι  ο πιο τουριστικός Δήμος της Δυτικής Κρήτης με πάνω από 25 χιλιάδες κλίνες και πέρα  του εκατομμυρίου διανυκτερεύσεις ετησίως .

2. Η επέκταση του κλειστού αυτοκινητόδρομου μέχρι το Κολυμβάρι είναι εφικτή με δεδομένο ότι η είσοδος – έξοδος των οχημάτων έως  τον Κόμβο Κολυμβαρίου γίνεται  από τους υφιστάμενους  ανισόπεδους Κόμβους που είναι προαπαιτούμενο  για ένα κλειστό  αυτοκινητόδρομο. Επίσης εξυπηρετεί  δύο κύριους κάθετους οδικούς άξονες , ο ένας εκ των οποίων από Ταυρωνίτη προς Παλαιοχωρα εξυπηρετεί το νοτιοδυτικό  άκρο του νησιού και έναν από τους αναπτυσσόμενους Δήμους το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, ενώ  συγχρόνως αυτή η επέκταση θα επιτρέψει να είναι μικρότερο το κομμάτι ταχείας κυκλοφορίας από Κολυμβάρι προς Κίσσαμο,έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί και ο Δήμος Κισάμου που  είναι το δυτικότερο κομμάτι του νησιού μας.

Επίσης, η αρμόδια υπηρεσία του ΒΟΑΚ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι για αυτά τα 20 χιλιομ., δεν  υπάρχουν ιδιαίτερες  τεχνικές δυσκολίες .

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος  ανάφερε ότι, τέτοια μεγάλα έργα αναπτυξιακής πνοής σχεδιάζονται με βάθος ορίζοντα του χρόνου, και προκειμένου να μην χρειασθεί να σχεδιάζουμε ξανά μετά από λίγα χρόνια, θα πρέπει να εξετασθεί θετικά  η πρόταση μας αυτή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυτ. Λέσβος: Σε σύγχρονο ξενώνα για μαθητές, μετατρέπεται εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι

Ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι, η «Νησιώπη», ιδιοκτησίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου μετατρέπεται σε ένα…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης

Η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στο ιστορικό…

Με μια ματιά 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες…