Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2025

Δήμος Πετρούπολης: Συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι 50 τόνοι βιοαποβλήτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής στην πηγή και αποκομιδής των βιοαποβλήτων του Δήμου Πετρούπολης. Σε κεντρικά σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί 90 κάδοι 240 λίτρων και μαζεύονται βιοαπόβλητα, κυρίως από τα καταστήματα εστίασης, τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ήδη αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, ο δήμος έχει συγκεντρώσει περίπου 50 τόνους.
Το προσεχές διάστημα, το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με την τοποθέτηση καφέ κάδων και στις γειτονιές, ενώ όποιος δημότης επιθυμεί μπορεί άμεσα να προμηθευτεί οικιακούς κάδους από το δημοτικό αμαξοστάσιο.
Πέρα από την προσπάθεια να βελτιώσει ο δήμος το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα με τη μείωση των απορριμμάτων που πάνε για θάψιμο στη χωματερή της Φυλής, στόχος είναι με αυτή τη μείωση των απορριμμάτων να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που τώρα πληρώνει για την εισφορά στον ΕΔΣΝΑ και για τα τέλη ταφής και τα ποσά αυτά να διατεθούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 07 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμφωνο συνεργασίας των δήμων Αγίου Δημητρίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη χρήση του ΣΜΑ

Ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος στη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε σήμερα…

Διαχείριση απορριμμάτων 06 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ι. Καϊτεζίδης: Πρωτοπόροι και στην ανακύκλωση – Οκτώ τόνοι κομπόστ από βιοαπόβλητα

Τα πρώτα επτακόσια κιλά κομπόστ παραδόθηκαν  από τον ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας στο δήμο Πυλαίας –…

Διαχείριση απορριμμάτων 31 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σύρου -Ερμούπολης: Περικοπές στη πληρωμή εταιρείας ανακύκλωσης λόγω πλημελούς εκτέλεσης του έργου

Περικοπές πληρωμής στην εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο έργο αποκομιδής της ανακύκλωσης αποφάσισε ο Δήμος…