Άρθρο Localit 15 Φεβρουαρίου, 2015

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Πάμε δενδροφύτευση σήμερα Κυριακή

δενδροφύτευση 1Η πρώτη από τις δύο δενδροφυτεύσεις  που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, με σκοπό να φυτευθούν 16.000 δένδρα, σε συνολική έκταση 400 στρεμμάτων, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Η αρχή θα γίνει από το δάσος του Σέιχ Σου, στη θέση «Λυόμενο», από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Πλατεία Τσάτρα, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Ζωολογικό Κήπο. Εκεί θα βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές, οι οποίοι θα οδηγούν τον κόσμο στη θέση δενδροφύτευσης, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων.

Η δεύτερη φύτευση 6.000 δενδρυλλίων θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στην περιοχή Κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων, επίσης από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που διαθέτει και τα δένδρα, κυρίως πλατύφυλλα και κωνοφόρα.

Στελέχη του Γραφείου Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου θα παρέχουν σε κάθε εθελοντή γάντια, φτυάρια και τσάπες, ενώ δασολόγοι και δασοπόνοι θα υποδεικνύουν τους χώρους φυτεύσεων δίνοντας οδηγίες και συμβουλές. Παρόντα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης θα είναι τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ) και της Διασωστικής Ομάδας Αγίου Παύλου (ΔΟΑΠ).

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ  / ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5FM

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία, αύριο, στους δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και στοχευμένες…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…