Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2014

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δημιουργούμε ένα νέο δάσος και «υιοθετούμε» το δικό μας δένδρο

δενδροφύτευση 1Μια μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση που περιλαμβάνει τη φύτευση 10.000 δένδρων, έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει αύριο Κυριακή 23 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 17.00, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 350 στρεμμάτων, ο Δήμος Νεάπολης -Συκεών.

Η έκταση βρίσκεται   στην περιοχή Κοιμητηρίων Πεύκων και συγκεκριμένα στις θέσεις «Αλατιέρα» και «Πέτρα του Βασίλη», οι οποίες έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες,και στην οποία σήμερα κυριαρχούν θάμνοι, αυτοφυής ποώδης βλάστηση και βράχοι.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας, ο δήμος καλεί τους πολίτες αλλά και τους φορείς να ενισχύσουν την προσπάθεια, και μάλιστα να υιοθετήσουν δένδρο ή δένδρα μεμονωμένα ή συλλογικά.

Για το σκοπό αυτό προετοιμάζονται ειδικές μικρές πινακίδες που θα «στερεώνονται» δίπλα στα δενδρύλλια φέροντας το όνομα του προσώπου ή της ομάδας που θα το φυτέψει.

Για τη συμμετοχή των πολιτών, θα υπάρχει και διευκόλυνση στη μετακίνηση και μετάβασή τους στο χώρο, με οχήματα που θα ξεκινούν από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και θα καταλήγουν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται 1.500 μέτρα από το δημοτικό κατάστημα Πεύκων.

Ο χώρος ήδη προετοιμάζεται με τα ειδικά μηχανήματα και τα συνεργεία του δήμου να ανοίγουν τις τρύπες για τη φύτευση των δέντρων, τα οποία έχουν επιλεγεί μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, και η οποία τα προμήθευσε στο δήμο.

Θα φυτευτούν πλατύφυλλα και κωνοφόρα 12 διαφορετικών ειδών, έτσι ώστε να προκύψει ένα μικτό δάσος που θα λειτουργεί ως φυσικό δάσος και θα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της πόλης. Συγκεκριμένα θα φυτευτούν:

  • Πλατύφυλλα: Κουτσουπιά (cercis siliquastrum), φράξος όρνος (fraxinus ornus), ψευδακακία (robinia pseudacacia), σφενδάμι (acer negundo), πλατάνι ανατολικό (platanus orientalis), μουριά (morus alba) και δενδρολίβανο φαρμακευτικό (rosmarinus officinalis).
  • Κωνοφόρα: Πεύκη τραχεία (pinus brutia), η πεύκη κουκουναριά (pinus pinea), το κυπαρίσσι αειθαλές (cupressus sempervirens) και το κυπαρίσσι Αριζόνος (cupressus arizonica).

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία, αύριο, στους δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και στοχευμένες…

Με μια ματιά 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων

Από σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου, έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το Κοινωνικό Παντοπωλείο…