Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2021

Δήμος Κομοτηνής: Να ανακληθεί η κοινωνικά απαράδεκτη διακοπή χρηματοδότησης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

Κοινωνικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο δήμος Κομοτηνής την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη να διακοπεί η οικονομική συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα  Προγράμματα Άθλησης για Όλους, τα οποία υλοποιούνται από τους δήμους,   στο «πλαίσιο του ανασχεδιασμού και της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων».

«Από το 1981, οπότε και θεσπίστηκαν και πρωτοεφαρμόστηκαν τα προγράμματα αυτά, δε διακόπηκαν ποτέ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

«Ακόμη κι όταν οι μνημονιακές οικονομικές συνθήκες περιέκοψαν τα κονδύλια της συμμετοχής του υπουργείου και οι δήμοι αναλάβαμε ένα μεγάλο οικονομικό μέρος της υλοποίησής τους, καμία ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δε διανοήθηκε να τα σταματήσει. Κι αυτό, γιατί η κοινωνική συνεισφορά τους είναι τεράστια» υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα αυτών των προγραμμάτων ο δήμος Κομοτηνής σημειώνει ότι «χιλιάδες αθλούμενοι- ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα, που ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες έχουν την ευκαιρία με ένα ελάχιστο τίμημα να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα τεράστια σωματικά και ψυχικά οφέλη της οργανωμένης άσκησης. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυμναστές βρίσκουν απασχόληση στο αντικείμενό τους, ειδικά στις μέρες μας, όπου οι ευκαιρίες για απασχόληση έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα».

Όσο για την επίκληση του υφυπουργού στις συνθήκες πανδημίας ο δήμος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι το λιγότερο άστοχη και ανεδαφική, καθώς το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας έχουν επιτραπεί να ξεκινήσουν με την ορθή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης».

Η δημοτική αρχή ζητά από  τον αρμόδιο υφυπουργό «έστω και την ύστατη στιγμή ζητούμε να αναθεωρήσει τη στάση του και να ακυρώσει την απόφασή του για το σταμάτημα των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού. Πρέπει να επαναλειτουργήσουν για την περίοδο 2021-2022 τα προγράμματα που προσφέρουν υγεία και ευεξία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν έχουν την ευχέρεια να καταφύγουν σε γυμναστήρια για να αθληθούν».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βόλβης: Έως το τέλος 2023 ο βιολογικός καθαρισμός στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στις τουριστικές περιοχές…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Σε κατάσταση   ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης, που είναι αρμόδιες για τον αποχιονισμό…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής : 14,2 εκ. ευρώ για προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του γηπέδου της ΑΕΚ

Το ποσό το ποσό των 14,274 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια  Αττικής για την προμήθεια…