Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2021

Δήμος Κιλκίς: Οριζόντια γενική μείωση 5% στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη το 2022

Το 2022 έρχεται με μειώσεις στα βασικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Κιλκίς και με ειδικές ευεργετικές πρόνοιες για  ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες καθώς και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

H  πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όπως και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, κατά 5% με έναρξη εφαρμογής του ευνοϊκού αυτού μέτρου από την 1.1. 2022 υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η νέα φορολογική απόφαση περιλαμβάνει μειώσεις στον οικιακό συντελεστή χρέωσης από 1,40 στο 1,33 (για κατοικίες της πόλης) από 1,20 στο 1,14 (για κατοικίες στους οικισμούς των έξι Δημοτικών Ενοτήτων) και αντίστοιχες μειώσεις στον επαγγελματικό συντελεστή χρέωσης που πέφτει από το 2,55 στο 2,42 στα καταστήματα του Κιλκίς και από το 1,75 στο 1,66  στα καταστήματα των οικισμών. Πέραν της οριζόντιας γενικής μείωσης των ανταποδοτικών τελών, στην απόφαση είναι εμφανέστατη η κοινωνική πολιτική υποστήριξης ευάλωτων ομάδων καθώς με το 50% της παρεχόμενης έκπτωσης θα πληρώνουν εφεξής τα μισά χρήματα για τους δημοτικούς φόρους πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες ενώ πλήρη απαλλαγή προβλέπεται για τους ανάπηρους με ποσοστό 80% και άνω.

Η μέγιστη ετήσια επιβάρυνση του Δήμου ως προς τις παρεχόμενες ρυθμίσεις για την ανακούφιση ειδικών πληθυσμιακών κατηγοριών υπολογίζεται στα 196.812ευρώ ενώ σύμφωνα με τη μελέτη, τα προσδοκώμενα έσοδα  για το οικονομικό έτος 2022 , καίτοι μειωμένα σε σύγκριση με το 2021, είναι ικανά να υπερκαλύψουν τις δαπάνες κατά 364.221ευρώ χωρίς να θιγεί ή να υστερήσει σε λειτουργικότητα και παροχές η υπηρεσία καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κιλκίς υπογράμμισε ότι η μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 5% μπορεί να δείχνει συντηρητική, πλην όμως δίνει το περιθώριο για νέες γενναίες μειώσεις την επόμενη χρονιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Διονύσου: Ξεκινάει στις 4/10 το Φοιτητικό Λεωφορείο

Την Έναρξη του Φοιτητικού Λεωφορείου, από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν ο Δήμος Διονύσου και…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Νέα τοιχογραφία στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία με θέμα τον «Θησέα» στο σχολικό συγκρότημα «Τάλως»  η όποια δημιουργήθηκε…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθελοντική αιμοδοσία 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω

Πέντε λεπτά αρκούν για να γίνεις και εσύ αιμοδότης! Ο Δήμος Αιγάλεω με τη συμμετοχή…