Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2022

Δήμος Κιλκίς: Έργα ανάπλασης των σχολικών αυλών δέκα δέκα εκπαιδευτικών μονάδων ύψους 902.907 ευρώ

Αλλάζουν μορφή οι σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων της πόλης του Κιλκίς και μετατρέπονται σε  λειτουργικούς και καλαίσθητους  χώρους για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο, τα συστεγαζόμενα στο εν λόγω συγκρότημα  1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο έχουν ενταχθεί από τη δημοτική αρχή σε πρόγραμμα συντήρησης των σχολικών αυλών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις,  βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γραμμοσκίαση γηπέδων. Πινελιές αισθητικής θα μπούν με επιστρώσεις νέου ασφαλτοτάπητα, με την τοποθέτηση σχιστολιθικών πλακών, τις κατασκευές καθιστικών  όπως και με τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

Κάθε προαύλειος χώρος των προκριθέντων προς ανάπλαση σχολείων έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αξιολογούνται  τεχνικά για την αναδιαμόρφωσή του.

Στο μεγαλύτερο σε επιφάνεια σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που συμπεριλαμβάνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που χρησιμοποιείται για ποδόσφαιρο και της εισόδου των προκατασκευασμένων αιθουσών, επισκευές στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ και επιστρώσεις νέου τάπητα με διαγραμμίσεις, επιστρώσεις, επίσης, στην αμμοχαλικοστρωμένη επιφάνεια του σχολείου που χρησιμοποιείται για παιχνίδι, κατασκευή καθιστικών και προσθήκη στοιχείων πρασίνου (παρτέρια).

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας με τις επιθυμητές κλίσεις προς το φρεάτιο ομβρίων υδάτων, θα επιστρωθεί με τάπητα το γήπεδο μπάσκετ και θα τοποθετηθούν νέες μπασκέτες.

Στο 1ο Γυμνάσιο προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης του ασφαλτοτάπητα και της στρώσης οδοστρωσίας και εκ νέου εργασίες κατασκευής βάσης και ασφαλτόστρωσης της επιφάνειας. Θα διαμορφωθούν δύο επίπεδα στο γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ με επιστρώσεις συνθετικού ελαστικού τάπητα και θα δημιουργηθεί ένα τοιχίο – καθιστικό. Συμπληρωματικά, θα τοποθετηθούν νέες μπασκέτες και φιλέ υποδοχής για το βόλλεϋ. Συνθετικός τάπητας θα τοποθετηθεί και στο υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου. Στην πίσω πλευρά του σχολείου η επιφάνεια θα δαπεδοστρωθεί με σχιστολιθικές πλάκες ενώ με την κατασκευή κρασπέδων θα δημιουργηθούν παρτέρια και στις δύο όψεις του συγκροτήματος.

Στον ενιαίο χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου προβλέπεται ασφαλτόστρωση και επίστρωση της συνολικής επιφάνειας με ελαστικό συνθετικό τάπητα και γραμμοσκίαση γηπέδων. Ανάλογες εργασίες επίστρωσης θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του 2ου Πειραματικού Λυκείου και ασφαλτόστρωσης  με έγχρωμο ασφαλτοτάπητα ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη όδευσης στο χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν και στην παράπλευρη επιφάνεια των γηπέδων του 2ου Γυμνασίου.

Στο 3ο Γυμνάσιο θα αποξηλωθούν ασφαλοτάπητες , θα κατασκευαστεί νέα βάση  και  θα ασφαλτοστρωθεί η επιφάνεια.Προβλέπονται, επίσης, επίστρωση με ενισχυμένο συνθετικό τάπητα του χώρου των γηπέδων και ανάλογη επίστρωση κοντά στο γυμναστήριο.

Τέλος, στο 1ο Γενικό Λύκειο θα επισκευαστούν σημεία της ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας ενώ θα επιστρωθεί με συνθετικό τάπητα ο ασφαλοστρωμένος χώρος του σχολείου. Προβλέπεται και η γραμμοσκίαση των γηπέδων για την ασφάλεια των μαθητών κατά την άθλησή τους.

Με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις που προωθεί ο Δήμος Κιλκίς σβήνει τα σημάδια της φθοράς  και  προβληματικών σημείων που έχουν προκληθεί   από τις καιρικές συνθήκες στο διάβα του χρόνου και αποδίδει στους μαθητές έναν ασφαλή χώρο ώστε να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στην άθληση, στο παιχνίδι και σε δημιουργικές δραστηριότητες της επιλογής τους.

Ο προϋπολογισμός  της ανάπλασης των σχολικών αυλών ανέρχεται σε 902.907 ευρώ από ίδια έσοδα του Δήμου και η εργολαβία θα ξεκινήσει σύντομα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 9 πρόσωπα, απαλλαγή για 12 πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τριών αυτοδιοικητικών, του τότε δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς,…

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεκμηριωμένη πρόταση Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ.

Τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία αξιώνει την ίδρυση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου προκειμένου να καλυφθεί…

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Στην εκκαθάριση & τακτοποίηση των αρχείων του προχωρά ο Δήμος

Σε εκκαθάριση και καταχώρηση/τακτοποίηση δημοτικών αρχείων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,…