Άρθρο Localit 20 Απριλίου, 2013

Δήμος Καλαμαριάς: 1ο Φεστιβάλ Σκίτσου-Κόμικ-Γελοιογραφίας

flyer_comics-1Η «οικονομική κρίση και της επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία», είναι  το θέμα του 1ου Φεστιβάλ Σκίτσου-Κόμικ και Γελοιογραφίας που διοργανώνει από τις 20 έως τις 30 Απριλίου 2013, ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η αυλαία του ανοίγει  σήμερα  Σάββατο 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Συμμετέχουν το μουσικό συγκρότημα «ΑΠΕΡΙΤΟ», η Παιδική Χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής, η Παιδική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά και  η Σχολή Σκίτσου -Comics του Δήμου και η Ομάδα  Σκίτσου – Comics της ΧΑΝ Καλαμαριάς.

Οι μαθητές των δύο σχολών   θα δημιουργούν έργα τα οποία θα προβάλλονται ταυτόχρονα σε γιγαντοοθόνη, ώστε να μπορεί να τα βλέπει το κοινό.

Το εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ που ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις συνολικά 88 καλλιτεχνών, περιλαμβάνει έκθεση έργων με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα , από δημιουργούς με ειδίκευση στο κόμικς  και στη γελοιογραφία, με ή χωρίς κείμενο και τα έργα τους θα παρουσιαστούν σε δύο εκθέσεις:

Αύριο, Κυριακή 21 Απριλίου στις 12.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo η Ιστορικός Τέχνης, Λήδα Καζαντζάκη θα μιλήσει για την «Κρίση», σε ότι αγγίζει την Τέχνη και θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ  στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο,  θα γίνουν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης.

Δεκαοχτώ καλλιτέχνες που συμμετέχουν με περίπου 80 έργα τους, δίνουν χρώμα και μορφή στη σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως την βιώνουν.

Η έκθεση,  θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις  6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ,   το Σάββατο θα λειτουργεί το πρωί  11.00 -13:00 και το απόγευμα 6.00 – 10.00, ενώ την Κυριακή 12:30 -14:00 μ.μ και 17:00-22:00μ.μ.

Τη  Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, θα εγκαινιαστεί στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, η δεύτερη έκθεση έργων νέων δημιουργών.  Σε αυτήν συμμετέχουν 70 καλλιτέχνες και εκθέτουν  περίπου  120 έργα.  Ώρες λειτουργίας, κάθε μέρα από τις 6.00 έως τις  10.00 το βράδυ.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες των καλλιτεχνών,  οι οποίοι με το πενάκι και τις σχεδιαστικές ικανότητές τους, θα αποκαλύψουν και θα μεταφέρουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τις δυσκολίες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, οι οποίες  απορρέουν από  τα προβλήματα της κρίσης.

Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…