Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Σημαντική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών με την μετεγκατάσταση των πειραματικών δημοτικών σχολείων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Μεταστέγαση Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ, την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2016, εντάθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

«Η αίσια έκβαση της εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με τη συνένωση δυνάμεων. Το 2016 η δημοτική μας αρχή μαζί με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία την οποία εξέλιξε στο μεγαλύτερο μέρος της η προηγούμενη διοίκηση του δήμου με την βοήθεια των υπηρεσιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και στάθηκε στο πλευρό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Στοίχημα για εμάς είναι πλέον η ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου το οποίο θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις εκπαιδευτικές υποδομές των Ιωαννίνων», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…