Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Προβληματισμός από το αυξημένο κόστος χρήσης της Εγνατίας οδού

Τον προβληματισμό του σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιώτη της Εγνατίας οδού και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή και στην περιοχή εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ.Μπέγκας τόνισε ότι οι συνέπειες δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το δήμο καθώς ήδη έχει γίνει η πρώτη αύξηση των διοδίων,  ενώ προβλέπεται να ακολουθήσουν και άλλες δύο, σημειώνοντας ότι η Εγνατία βοήθησε στην εξωστρέφεια της περιοχής.

«Είτε μιλάμε για τον τουρισμό, είτε για το εμπόριο, είτε και για άλλους οικονομικούς τομείς οι οποίοι ενισχύθηκαν από την κατασκευή και λειτουργία της. Κάτι που φυσικά εντάθηκε και με την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού.

Έχοντας λοιπόν έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομοπου μας έβγαλε από την απομόνωση και μάλιστα με ένα κόστος διέλευσης αρκετά προσιτό τα Γιάννενα και η Ήπειρος άρπαξαν την ευκαιρία και ανοίχτηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τώρα αυτό έρχεται να αλλάξει καθώς το κόστος χρήσης της οδού θα εκτοξευτεί και θα φτάσει τα επίπεδα των άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν παραχωρηθεί σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό, ούτε για τους απλούς πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν μέσω της Εγνατίας για λόγους αναψυχής, ούτε για τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Μιλάμε λοιπόν για μια επιβάρυνση που πιθανά θα πλήξει κύριους κλάδους της οικονομίας μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι απαλλαγές δημοτών από την καταβολή τιμήματος στα διόδια μπορεί να διατηρήθηκαν μεν αλλά αυτό δεν είναι κάτι που σίγουρα θα ισχύσει δια παντός.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας στα πρότυπα όσων έχουν ήδη γίνει στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, μετά από ενέργειες του παραχωρησιούχου της Ιόνιας οδού.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την εξέλιξη αυτή, γνωρίζοντας φυσικά ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και δρομολογημένες», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Τρικάλων: Ακατάλληλο για πόση το νερό στο Καλονέρι

Ακατάλληλο προς πόση κρίνεται το νερό στην τοπική Κοινότητα Καλονερίου, μετά τους πρόσφατους ελέγχους που…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων την Παρασκευή 14/6 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Κανονικά στο ωράριό τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (δημόσια και ιδιωτικά) του…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Ηλιούπολης αύριο Παρασκευή

Αύριο την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές…