Άρθρο Localit 10 Ιουνίου, 2022

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Πέτρινα Γεφύρια, Πέτρινα Στολίδια

Με κεντρικό σύνθημα «Ταξιδεύω Γρεβενά», ο Δήμος Γρεβενών δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό μουσικό βίντεο, προβάλλοντας μερικά από τα ομορφότερα και εμβληματικότερα πέτρινα γεφύρια του τόπου, πραγματικά στολίδια τέχνης και τεχνικής, τριγυρισμένα από κρυστάλλινα ποτάμια, πυκνά δάση και επιβλητικά βουνά.

Στο βίντεο παρουσιάζονται τα μοναδικά τοξωτά πετρογέφυρα της Πραμόριτσας, του Αζίζ Αγά, του Ζιάκα, της Πορτίτσας, του Σταμπέκη, του Ματσαγκάνη, του Κάστρου, του Δασυλλίου, στα Καγκέλια, του Δοτσικού, του Παπατάκη και του Σταυροποτάμου, με τις περίτεχνες ημικυκλικές τους καμάρες και τα γερά λίθινά τους βάθρα, που καρτερικά σας περιμένουν κατοίκους και επισκέπτες να τα περιδιαβούν.

“Αναμφίβολα, η φιλόξενη περιοχή , αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν από κοντά την μαγεία της ανεξάντλητης φύσης και των ξεχωριστών μνημείων, ανακαλύπτοντας έτσι εναλλακτικούς τρόπους απόδρασης και ψυχαγωγίας” όπως περιγράφει γλαφυρά.

Υπενθυμίζεται ότι επισκέπτες και δημότες, μπορούν επίσης να ενημερωθούν εύκολα και πολύπλευρα για χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Δήμου (εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και πέτρινα γεφύρια), μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος IT CULTURE (http://roadstoculture.eu/el/) – μια συνεργασία του Δήμου Γρεβενών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών – παρέχοντας εμπεριστατωμένες και χρήσιμες πληροφορίες, με εικόνα και ήχο, για την πλούσια πολιτισμική και ιστορική του παράδοση. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν  απευθείας στο κινητό τους, σε ηλεκτρονική μορφή PDF, τον χάρτη των πολιτιστικών διαδρόμων του IT CULTURE, κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ.

Κλείνοντας, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν.4858/2021)».

Το link του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=lhF7VoW_Wrw

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Τοποθετήθηκαν οι τεράστιοι κορμοί για το φεστιβάλ Μανιταρογλυπτικής – Έναρξη την Πέμπτη 18/8 στο “Πάρκο των Μανιταριών”

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το τετραήμερο φεστιβάλ μανιταρογλυπτικής, που διοργανώνουν από κοινού οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας…

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχαία Ολυμπία: Βραδιά Πανσελήνου με την Ορχήστρα “Τα Χρώματα της Ήλιδας”

Με μια μοναδική συναυλία θα υποδεχθεί το κοινό κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου…

Διαδρομές 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδοσιακοί και βαλκανικοί ήχοι με τα «Χάλκινα» στον Πεντάλοφο

Με παραδοσιακούς και βαλκανικούς ήχους με τα Χάλκινα της Γουμένισσας και την ορχήστρα του Λευτέρη…