Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2021

Δήμος Διονύσου: Στο «Αντώνης Τρίτσης», βελτιώσεις διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις ύδρευσης

 Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο του Δήμου Διονύσου, με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης». Συγκεκριμένα το έργο αυτό περιλαμβάνει:

Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού των εξής:

– Αντλιών/συγκροτημάτων νερού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για 20 πλέον ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης του δήμου.

– Εξοπλισμού βελτίωσης ενεργειακής και λειτουργικής απόδοσης του υφιστάμενου εξοπλισμού.

– Ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης (Πρόβλεψης-Πρόληψης-Παρακολούθησης-Ελέγχου-Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης).

– Η/Μ εξοπλισμού (μετρητές κατανάλωσης ενέργειας, ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα, ρυθμιστές στροφών κτλ) σε 14 υφιστάμενους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου του δικτύου ύδρευσης για την υλοποίηση του νέου ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας.

– Έξι νέων Τοπικών Σταθμών Ελέγχου του δικτύου ύδρευσης για την υλοποίηση του νέου ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας (οι νέοι ΤΣΕ θα ενσωματωθούν στο σύστημα Τηλε-ελέγχου/Τηλεχειρισμού ύδρευσης του δήμου, ώστε να λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα).

– Τριών νέων αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πολιτικής προστασίας του δήμου.

– Ηλεκτρονικού υλικού (server, client, οθόνες προβολής, μονάδα αδιάλειπτης λειτουργίας κλπ) του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου.

– Λογισμικού και εξοπλισμού επικοινωνιών, που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος.

– Συστημάτων παραγωγής ενέργειας και εφαρμογών και συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας από ΑΠΕ, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία του δικαιούχου, με χρήση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

– Φορητού μετρητή παροχής και οργάνου μέτρησης πάχους σωληνώσεων για την διευκόλυνση των συνεργείων του δήμου στην καταγραφή και επιβεβαίωση των παραμέτρων του δικτύου.

– Συστημάτων και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας (εφεδρικών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, εφεδρικού φορητού πύργου LED, συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης πληθυσμού).

Τέλος, ως υποέργο 2 την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προετοιμασία και τη σύνταξη φακέλου.

Στο μεταξύ, υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο Γυμνασίων του Δήμου Διονύσου, αυτών της ‘Ανοιξης και της Δροσιάς. Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, οι εργασίες προβλέπουν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και στα δύο κτίρια, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου της ‘Ανοιξης (αλλαγή λέβητα, κυκλοφορητή και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης), την τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης, τη θερμομόνωση δώματος και την αντικατάσταση λέβητα στο κτίριο της Δροσιάς, καθώς και την αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης LED και στα δύο σχολεία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…