Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2022

Δήμος Αθηναίων: 2.400 «γεύματα αγάπης» για άστεγους και φιλοξενούμενους σε δομές, την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων

Μια μεγάλη «αγκαλιά» για όλους και ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες, ανοίγει και αυτά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων, διοργανώνοντας εορταστικά γεύματα που θα διατεθούν στις δομές φιλοξενίας αστέγων, αλλά και στους δρόμους της πόλης, μέσω των ομάδων Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ), ενώ τα «γεύματα αγάπης» θα επαναληφθούν παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

 Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων θα διανεμηθούν συνολικά 1.200 «γεύματα αγάπης», συνοδευόμενα από ορεκτικά και παραδοσιακά γλυκά, δωρεά της εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ, ενώ την επόμενη -ημέρα των Χριστουγέννων- θα προσφερθούν επιπλέον 1.200 πλήρη, ζεστά γεύματα -δωρεά της Lidl Hellas- σε σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι και άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, οι γιορτινές δράσεις στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων ξεκίνησαν μέσω του «Street Pasta Night», με τη συνεργασία της Barilla και της Σχολής μαγειρικής Le Monde. Σπουδαστές της σχολής, εθελοντές και εργαζόμενοι της εταιρείας, πριν από λίγες μέρες παρασκεύασαν στο Κέντρο Ημέρας 250 μερίδες ζυμαρικά, τις οποίες διένειμαν στους φιλοξενούμενους της δομής και σε αστέγους στον δρόμο.

Επίσης, καθημερινά, από τις αρχές του μήνα, διανέμονται μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου, ενισχυμένα πακέτα με όλα τα αναγκαία είδη για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες.

Μάλιστα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες του κλάδου τροφίμων, εμπλούτισε τα πακέτα με κρέας, κοτόπουλο και γλυκά (περισσότερα από 5.000), σε συνεργασία με τις εταιρείες Καραμολέγκος, Politis Group, όμιλος ΕΛΟΜΑΣ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…

Ενδιαφέρουν 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο, Παιδιά και Έφηβοι: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα…