Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2024

Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.235.000,00 €, υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Περιφερειακών Λιμένων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την κατασκευή του έργου θα μπορούν να πρυμνοδετούν τα μεγάλα ημερόπλοια, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η διαπλάτυνση στο σημείο της εισόδου προς το νέο λιμάνι, που θα επιτρέψει την πρόσδεση 10 επιπλέον, τουλάχιστον, σκαφών και θα διευκολύνει τη μεταφορά σκαφών που ανελκύονται – καθελκύονται με τρέιλερ, ώστε να κλείσει η υφιστάμενη ράμπα στο Γιαλό.

«Είναι έργο που θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού και θα εξυπηρετήσει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες προς όφελος τόσο των επισκεπτών, όσο και των κατοίκων» δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Βαγιανάκης.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τριακόσιες εξήντα πέντε (365) συνολικά ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13η Μαρτίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00π.μ, ενώ ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 19η Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00π.μ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των Ενώσεων Τύπου

Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και στην…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα και δράσεις

Ποσό ύψους 101 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν πάνω από 40 σημαντικά έργα και δράσεις…