Άρθρο Localit 20 Μαΐου, 2021

Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του ΠΕΠ Αττικής

Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον Δήμο να καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης για τη δημιουργία και τη διετή λειτουργία του κέντρου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 80% από το ΕΚΤ και σε 20% από εθνικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας υποστηρίζουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι του Κέντρου ανέρχονται στους 20.000 σε όλο το διάστημα λειτουργίας του και κατά προτεραιότητα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή το νέο Κέντρο επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, περισσότερες από 240 κοινωνικές δομές σε όλη την Αττική. Μέρα με τη μέρα, οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, αποκτούν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικές και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Με το νέο Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες αυτές και σε περισσότερους ανθρώπους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα και να στέκεται στο πλευρό όσων την έχουν ανάγκη».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…