Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2016

Δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι ανακοίνωσε η δήμαρχος

Η δήμαρχος  ΠαΑν Ινταλγκόρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την πρόθεσή της για δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται τακτικά από τις δημόσιες αρχές, κυρίως για λόγους ασφαλείας και υγιεινής.

Ο καταυλισμός θα σέβεται «τις κανονιστικές προϋποθέσεις» και «τους κανονισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών καταυλισμών που υπαγορεύονται από τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», διαβεβαίωσε η δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου.
Θα έχει ως πρότυπο τον πρώτο καταυλισμό που άνοιξε στη Γαλλία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας στο Γκραντ-Σιντ, στον βορρά.  Η έκτασή του θα πρέπει να είναι «αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί πολλές εκατοντάδες προσφύγων. Θα έχει χώρους φιλοξενίας που θα μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα, αλλά θα έχουν «όλες τις απαραίτητες ανέσεις».

Η ιδέα είναι «να μην βλέπουμε πια αυτούς τους αναξιοπρεπείς καταυλισμούς» και «οι άνθρωποι που φθάνουν στερημένοι, να μην είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν κάτω από μετρό ή σε χώρους» όπως αυτός που άνοιξε βόρεια του Παρισιού με σχεδόν 800 ανθρώπους, σύμφωνα με τη δημαρχία.

«Επιθυμώ να είναι εταίρος το κράτος», τόνισε ακόμη η κ. Ινταλγκό, η οποία εδώ και μήνες αποστασιοποιείται από την καθόλου δημοφιλή σοσιαλιστική κυβέρνηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…