Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2016

Δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι ανακοίνωσε η δήμαρχος

Η δήμαρχος  ΠαΑν Ινταλγκόρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την πρόθεσή της για δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται τακτικά από τις δημόσιες αρχές, κυρίως για λόγους ασφαλείας και υγιεινής.

Ο καταυλισμός θα σέβεται «τις κανονιστικές προϋποθέσεις» και «τους κανονισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών καταυλισμών που υπαγορεύονται από τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», διαβεβαίωσε η δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου.
Θα έχει ως πρότυπο τον πρώτο καταυλισμό που άνοιξε στη Γαλλία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας στο Γκραντ-Σιντ, στον βορρά.  Η έκτασή του θα πρέπει να είναι «αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί πολλές εκατοντάδες προσφύγων. Θα έχει χώρους φιλοξενίας που θα μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα, αλλά θα έχουν «όλες τις απαραίτητες ανέσεις».

Η ιδέα είναι «να μην βλέπουμε πια αυτούς τους αναξιοπρεπείς καταυλισμούς» και «οι άνθρωποι που φθάνουν στερημένοι, να μην είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν κάτω από μετρό ή σε χώρους» όπως αυτός που άνοιξε βόρεια του Παρισιού με σχεδόν 800 ανθρώπους, σύμφωνα με τη δημαρχία.

«Επιθυμώ να είναι εταίρος το κράτος», τόνισε ακόμη η κ. Ινταλγκό, η οποία εδώ και μήνες αποστασιοποιείται από την καθόλου δημοφιλή σοσιαλιστική κυβέρνηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X-Χάρης Δούκας: «Στην Αθήνα πρέπει να δράσουμε σαν να ήταν η Βαρκελώνη»

Συζήτηση για το θέμα του υπερτουρισμού, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τους δημάρχους  Αθήνας,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε άλλα 7 πρόσωπα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου εις βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας…