Άρθρο Localit 20 Ιουλίου, 2022

Δήμαρχος Πεντέλης- πυρκαγιά: Είμαστε σε επιφυλακή – Πολύ δύσκολη και η σημερινή ημέρα 

«Οι άνεμοι είναι τέτοιοι που είναι δύσκολο να υπολογίσουμε προς ποια κατεύθυνση μπορεί να γυρίσουν» είπε στην ΕΡΤ (ertnews.gr )η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Πεντελικό και για να μην υπάρξει καμία πιθανότητα να διακυβευθεί η ασφάλεια των παιδιών, από το Δήμο Πεντέλης ανακοινώνεται ότι προληπτικά σήμερα  Τετάρτη 20 Ιουλίου δε θα λειτουργήσουν ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πεντέλης και το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

«Έχουμε τρεις ιδιοκτησίες οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά (…) Θα εκτιμήσουμε τη ζημιά στη συνέχεια, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαμε τόσο μεγάλα προβλήματα ευτυχώς. Είναι πολύ δύσκολη και η σημερινή ημέρα», σημείωσε η κ. Κεχαγιά.

«Τα ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει και καταφέρνουν να κάνουν ρίψεις, κάτι θετικό. Αν ωστόσο δεν κοπάσει ο αέρας, η κατάσταση θα είναι δύσκολη», τόνισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα (…) Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε μια πυρόσβεση (…) Συστήνεται στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για την προβλεπόμενη διαδικασία», είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Πηγή: ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προληπτικά μέτρα κατά της λειψυδρίας από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Για έντονο κίνδυνο λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών, ενημερώνουν με ανακοίνωσή…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Χρηματοδότηση για ενίσχυση της πολιτικής προστασίας από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”

Σύμβαση για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής-επιχειρησιακής ικανότητας του, υπεγράφη μεταξύ Δήμου…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συστάσεις υπουργείου Υγείας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων αφρικανικής σκόνης και αυτό το γεγονός μπορεί να…