Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2022

Δήμαρχος Δέλτα: Να μην προχωρήσει η μετεγκατάσταση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες

Στο πλευρό των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας στη Σίνδο, που ζητούν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για την κατάργηση και τη μετεγκατάσταση τμημάτων του στις Σέρρες τάχθηκε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους φοιτητές από τα τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Περιβάλλοντος, που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στη Σίνδο και κατέληξαν στο Δημαρχείο ο κ. Ιωαννίδης παράλαβε ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους φοιτητές και συζήτησε με εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε στους φοιτητές ότι η διοίκηση του δήμου είναι συμπαραστάτες των αιτημάτων τους και μάλιστα ανακοίνωσε ότι στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη, θα τεθεί το θέμα ώστε να εκφράσει την υποστήριξη του στον αγώνα των φοιτητών.

Ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι η εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ δεν πρέπει να υλοποιηθεί καθώς ανατρέπει τη ζωή χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους σε μια ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία αλλά και για λόγους οικονομικούς, καθώς οι φοιτητές στηρίζουν την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και η επιχειρηματική κοινότητα και η τοπική κοινωνία συνέβαλλαν στην διατήρηση της αλυσίδας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας προκειμένου οι απόφοιτοι από τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ να έχουν άμεση απορρόφηση από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Παρατηρείται τεραστία απήχηση στην αγορά και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών των κλάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανατροπή του σχεδιασμού από το υπουργείο Παιδείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…