Άρθρο Localit 26 Ιανουαρίου, 2021

Δήμαρχος Αργυρούπολης: Ελάτε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την βία των συμμοριών

Μήνυμα στους συμπολίτες του προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτά τα φαινόμενα βίας από συμμορίες ανηλίκων, απευθύνει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της επίθεσης και του τραυματισμού δύο παιδιών στην Αργυριούπολη, από συμμορία ανηλίκων, με σκοπό τη ληστεία.  Κανένας πλέον δεν μπορεί να σιωπά, τονίζει ο δήμαρχος και καλεί τους συμπολίτες του να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, με βίντεο που δημιούργησε στο youtube, τόνισε μεταξύ άλλων πως θα επισκεφτεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ κάλεσε τους γονείς να τον ενημερώσουν για οτιδήποτε ανάλογο έχει πέσει στην αντίληψή τους, ώστε ως δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη για να μιλήσει σε εισαγγελέα.

“Αγαπητοί γονείς φίλες και φίλοι,
Απευθύνομαι σε σας πρώτα ο πατέρας και μετά ως δήμαρχος ενώνοντας την αγωνία μου με τη δική σας μετά και το τελευταίο περιστατικό, αυτό του μαχαιρώματος ενός ανήλικου, από έναν άλλον ανήλικο, όταν συμμορία 25 ατόμων εκτός της περιοχής μας, επιτέθηκε σε παιδιά μας που έπαιζαν αμέριμνα σε πλατεία της πόλης.

Η αύξηση της βίας, η παραβατικότητα, η δράση συμμοριών, το bullying που γίνεται σε πολλά παιδιά, δεν μπορούν πλέον να μας αφήσουν να αφήσουν απαθείς.

Για το λόγο αυτό θα επισκεφτώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Εισαγγελέα και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που πρέπει, προκειμένου η δράση αυτών των συμμοριών να σταματήσει.

Φίλες και φίλοι γονείς,
ενημερώστε με, αφού μιλήσετε με τα παιδιά σας για όλα αυτά τα περιστατικά που γνωρίζουν ή φαινόμενα που βλέπουν και τα ενοχλούν, με τον τρόπο αυτό θα αναλάβω την ευθύνη ως δημοτική αρχή, να μιλήσω στην εισαγγελία επώνυμα προστατεύοντας τις οικογένειές σας, αλλά κυρίως την πόλη μας.

Δεν είναι δυνατό να παίζουν τα παιδιά μας σε πλατείες, στο βουνό, σε δημόσιους χώρους και να δέχονται επιθέσεις, αυτό θα σταματήσει και θα σταματήσει αποφασιστικά.

Γιατί θα μπορούσε να βρεθεί το δικό σας το παιδί σε λάθος σημείο, λάθος ώρα, και σήμερα να θρηνούμε θύματα.

Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας κατά των συμμοριών ανηλίκων και όλες αυτές τις συμπεριφορές που μας πληγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η βία και το bullying”.

Δείτε το βίντεο

https://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=6068

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυτ. Λέσβος: Σε σύγχρονο ξενώνα για μαθητές, μετατρέπεται εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι

Ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι, η «Νησιώπη», ιδιοκτησίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου μετατρέπεται σε ένα…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης

Η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στο ιστορικό…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…