Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2013

Διήμερο… ποδηλατάδας στην Πάτρα

διήμερο ποδηλατάδας ΠάτραTο διήμερο  21 και 22 Σεπτεμβρίου, η Πάτρα  θα δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων, με αφορμή το διήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη.

Στόχος των εκδηλώσεων του προγράμματος, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων,στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY, είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

H Πάτρα θα εξετάσει μια άλλη οπτική στη μετακίνηση στην πόλη, γεμάτη φρεσκάδα και δίψα ποιοτικής διαβίωσης, διαφορετικές εφαρμογές κυκλοφορίας και συστράτευσης φορέων, που θα καταγράφουν το αποτέλεσμα με ζητούμενο να απλωθούν στη καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει σειρά ενεργειών και δράσεων, ως εξής:

Σάββατο 21/09/2013:

– Patras Streetball Festival:  Αγώνας μπάσκετ 3 Χ 3 Ώρες: 08.00 – 15.00 (Έμπροσθεν Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»).

– Παραχώρηση ποδηλάτων από την εταιρεία «Ideal bikes» για ποδηλασία και εκμάθηση ποδηλάτου σε παιδιά  σε περιφραγμένο χώρο.

Ώρες: 10.00 – 15.00 (Κάτω μέρος πλ. Γεωργίου).

– Διαδραστικό παιχνίδι από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Ώρες: 18.00 – 20.00 (Άνω μέρος πλ. Γεωργίου).

-Από το Ρωμαϊκό Ωδείο στο Γαλλικό Μόλο- Διαδρομή στους αιώνες από τους Patrinistas.   Σημείο συνάντησης: πλατεία Αγίου Γεωργίου, ώρα 10.00π.μ. Ξενάγηση: Ξενοφώντας Παπαευθυμίου.

Κυριακή 22/09/2013:

– «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»: Δράση καθιερωμένη ευρωπαϊκά να πραγματοποιείται στις  22 Σεπτεμβρίου.

Ώρες: 09.00 – 14.00. Απαγόρευση των οχημάτων στην οδό Μαιζώνος και Αγ. Ανδρέου, από την    Κολοκοτρώνη έως την Γούναρη καθώς και των κάθετων οδών που σχετίζονται με την διαδρομή.

-Ποδηλατάδα μέσα στο χώρο του Παλαιού Λιμανιού και εορταστικό κλείσιμο Ecomobility Week για όλους   τους συμμετέχοντες.  Ώρα εκκίνησης 11.00 – Μόλος Αγ. Νικολάου (κάτω από τις γραμμές) – έξοδος στην Γούναρη – Αγ. Ανδρέου – Ερμού – Μαιζώνος και τερματισμός στο Άνω μέρος πλ. Γεωργίου.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

– Παραχώρηση ποδηλάτων από την εταιρεία «Ideal bikes»: Ποδηλασία και εκμάθηση ποδηλάτου σε παιδιά  σε περιφραγμένο χώρο. Ώρες: 10.00 – 15.00 (Κάτω μέρος πλ. Γεωργίου).

– Patras Streetball Festival:  Αγώνας μπάσκετ 3 Χ 3 σε Ώρες: 08.00 – 15.00 (μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»).

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αυξημένη ετοιμότητα Δήμοι & Περιφέρειες λόγω κακοκαιρίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας,…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…