Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2012

Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Πολιτιστική Οικονομική και Κοινωνική Βιωσιμότητα

Στη Χιροσίμα θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2012, το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Οικονομική & Κοινωνική Βιωσιμότητα,( Ninth International Conference on Environmental ,Cultural, Economic & Social Sustainability).

Στο συνέδριο, κορυφαίοι  επιστήμονες, θα προσεγγίσουν τα σύγχρονα προβλήματα, στους τέσσερις τομείς της βιωσιμότητας, τον περιβαλλοντικό, τον πολιτιστικό, τον οικονομικό και τον κοινωνικό.

Στον πρώτο τομέα ο οποίος αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, το ενδιαφέρον των συνέδρων θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, στα οικοσυστήματα, στο νερό, τις πηγές και τις χρήσεις του,  στις συνέπειες της αστικοποίησης, στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη βιοποικιλότητα και τις προοπτικές της και στη βιοτεχνολογία.

Στον τομέα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας,  οι σύνεδροι θα επικεντρωθούν ανάμεσα σε άλλα, στην έννοια της πολιτιστικής βιωσιμότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς ,στην αλλαγή των συνηθειών και των πολιτισμών της κατανάλωσης, στον πολιτιστικό τουρισμό, στα οικονομικά του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό  και στην κοινωνία των πολιτών, στα οικονομικά της βιωσιμότητας, στη διαχείριση αποβλήτων, στις βιώσιμες μεταφορές, στη δημογραφική αύξηση και τις συνέπειές της, στην εξάλειψη της φτώχειας.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στην πολιτική της βιωσιμότητας, στις παγκόσμιες πολιτικές  βιωσιμότητας, στη βιωσιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη βιοηθική, στην πολυπολιτισμικότητα και πολιτιστική βιωσιμότητα,  στις πηγές βιώσιμης καινοτομίας, στη συμμετοχή της κοινότητας στη βιωσιμότητα, στις αλληλεπιδράσεις των πρωτοβουλιών της βιωσιμότητας σε τοπικό περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη διδασκαλία και εκμάθηση της βιωσιμότητας σε σχολεία, πανεπιστήμια και κοινότητες και  στην ολιστική προσέγγιση φυσικών και κοινωνικών επιστημών.

Περισσότερα : http://onsustainability.com/the-conference

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες «έξυπνες» διαβάσεις πεζών στον Δήμο Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση…