Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2012

Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Πολιτιστική Οικονομική και Κοινωνική Βιωσιμότητα

Στη Χιροσίμα θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2012, το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Οικονομική & Κοινωνική Βιωσιμότητα,( Ninth International Conference on Environmental ,Cultural, Economic & Social Sustainability).

Στο συνέδριο, κορυφαίοι  επιστήμονες, θα προσεγγίσουν τα σύγχρονα προβλήματα, στους τέσσερις τομείς της βιωσιμότητας, τον περιβαλλοντικό, τον πολιτιστικό, τον οικονομικό και τον κοινωνικό.

Στον πρώτο τομέα ο οποίος αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, το ενδιαφέρον των συνέδρων θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, στα οικοσυστήματα, στο νερό, τις πηγές και τις χρήσεις του,  στις συνέπειες της αστικοποίησης, στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη βιοποικιλότητα και τις προοπτικές της και στη βιοτεχνολογία.

Στον τομέα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας,  οι σύνεδροι θα επικεντρωθούν ανάμεσα σε άλλα, στην έννοια της πολιτιστικής βιωσιμότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς ,στην αλλαγή των συνηθειών και των πολιτισμών της κατανάλωσης, στον πολιτιστικό τουρισμό, στα οικονομικά του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό  και στην κοινωνία των πολιτών, στα οικονομικά της βιωσιμότητας, στη διαχείριση αποβλήτων, στις βιώσιμες μεταφορές, στη δημογραφική αύξηση και τις συνέπειές της, στην εξάλειψη της φτώχειας.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στην πολιτική της βιωσιμότητας, στις παγκόσμιες πολιτικές  βιωσιμότητας, στη βιωσιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη βιοηθική, στην πολυπολιτισμικότητα και πολιτιστική βιωσιμότητα,  στις πηγές βιώσιμης καινοτομίας, στη συμμετοχή της κοινότητας στη βιωσιμότητα, στις αλληλεπιδράσεις των πρωτοβουλιών της βιωσιμότητας σε τοπικό περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη διδασκαλία και εκμάθηση της βιωσιμότητας σε σχολεία, πανεπιστήμια και κοινότητες και  στην ολιστική προσέγγιση φυσικών και κοινωνικών επιστημών.

Περισσότερα : http://onsustainability.com/the-conference

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τους νέους

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια δράση με ισχυρό περιβαλλοντικό συμβολισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…