Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2013

Διεθνές Συμπόσιο για τα ποτάμια

riversymposiumΜε θέμα  Ποτάμια: Συνδέοντας Νερό-Ενέργεια –Τροφή, θα πραγματοποιηθεί το 16 Διεθνές Συμπόσιο για τα Ποτάμια, (16th International RiverSymposium),στο Μπρισπέιν της Αυστραλίας, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Στο  επίκεντρο του συμποσίου, θα βρίσκεται η ολιστική και βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, καθώς τα ποτάμια συνδέονται τόσο με την ενέργεια όσο και με την τροφική αλυσίδα. Όπως σημειώνεται εξαιτίας  της  αύξησης του πληθυσμού της γης αλλά και  της κλιματικής αλλαγής, τα αποθέματα γλυκού νερού  λιγοστεύουν.

Οι συμμετέχοντες, θα  επιχειρήσουν να διευρύνουν αλλά και να εμβαθύνουν, τη βάση των γνώσεων και τις  εμπειρίες τους, αναφορικά με τη διατήρηση της ισορροπίας, ανάμεσα στην προστασία  της λεκάνης των ποταμών και την βιώσιμη ασφάλεια των υδατικών πόρων, της ενέργειας και της τροφικής αλυσίδας.

Πληροφορίες: http://riversymposium.com/

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…