Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2022

Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα τους πολίτες της περιοχής να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, που θα βοηθήσουν και θα βελτιώσουν τον σχεδιασμό του.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Αμαρουσίου, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην εθνική προσπάθεια προώθησης των “καθαρών” μορφών μετακίνησης και κατά συνέπεια στον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων από τον τομέα των μεταφορών, όπως αυτή υπαγορεύεται από στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο – και – μέσω της εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Οι απόψεις, οι προτιμήσεις, οι ιδέες και οι παρατηρήσεις των πολιτών και επισκέπτες του Αμαρουσίου, προσθέτει αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιήσει ο Δήμος για να βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό του στα παρακάτω πεδία:

  • καλύτερη χωροθέτηση των σταθμών στην περιοχή του Δήμου,
  • διασφάλιση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων,
  • διαμόρφωση κινήτρων προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Για αυτόν τον σκοπό, απευθυνόμαστε στους κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες του Δήμου μας και βασιζόμαστε στην ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό με τη συμπλήρωση της συγκεκριμένης ερευνάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενημερωτικό Έντυπο_ΣΦΗΟ Αμαρουσίου

Μπορείτε να βρείτε την έρευνα στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/AVfF6qFk3L

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημειώνει για το θέμα αυτό: “Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσπάθειας, ο Δήμος μας προχωρά στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την αποτελεσματική τοποθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος μεταφορών της πόλης και τη χωροταξική του οργάνωση. Για αυτόν τον λόγο, προχωρούμε σε ιχνηλάτηση των υφιστάμενων χαρακτηριστικών κυκλοφορίας, στάθμευσης, πολεοδομικής και χωροταξικής οργάνωσης των οικισμών του μέσω κατάλληλων αναλύσεων και χαρτογράφησης, όπως επίσης και σε αξιολόγηση της διαθέσιμης χωρητικότητας του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η διαδικασία αυτή, εναρμονιζόμενη με το μελλοντικό πρόγραμμα αναπλάσεων – παρεμβάσεων του Δήμου στον κοινόχρηστο χώρο, τις μελλοντικές κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις της χώρας και τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς, διαμορφώνει το περιβάλλον στο οποίο καλείται να λάβει χώρα η ορθολογική χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμμετοχή όλων όσοι ζουν ή εργάζονται στο Μαρούσι είναι πολύ χρήσιμη”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…