Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2014

Διαβατήρια για όλους και στέγαση ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες

siri prosfigesΣτέγαση για όλους και διαβατήρια ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν για 21η ημέρα στο Σύνταγμα. Σήμερα οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο 15 παιδιά με 11 συγγενείς τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ειδικούς χώρους στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο γ.γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος ο οποίος αναμένει κατάλογο με 646 ονόματα σύρων προσφύγων που θα υπαχθούν στη διαδικασία για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ αν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ υπουργείου, υπηρεσιών του δήμου και προσφύγων προκειμένου σήμερα το πρωί λεωφορείο του δήμου να μεταφέρει από την πλατεία μέρος των προσφύγων.  Ωστόσο οι πρόσφυγες δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη στέγαση από τη στιγμή που δεν αφορά το σύνολο των προσφύγων που βρίσκονται σε καθιστική διαμαρτυρία.

Το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξη ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι κάποιοι δεν αφήνουν τα παιδιά μαζί με τις μητέρες τους να φύγουν να φιλοξενηθούν στα καταλύματα που τους έχει ετοιμάσει ο δήμος. «Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και πλέον αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις κάποιων. Είναι ειλικρινά απαράδεκτο να έχουν τα παιδιά ως ασπίδα γι’ αυτήν την ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…