Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2017

Διασυνοριακή συνεργασία για την αντιπλημμυρική προστασία Ελλάδας – Βουλγαρίας από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών διασυνοριακής αντιπλημμυρικής προστασίας και η κατασκευή νέων  υποδομών μικρής κλίμακας σε δύο λεκάνες απορροής των ποταμών Στρυμόνα, Έβρου και Άρδα είναι το αντικείμενο συνάντησης  που διοργανώνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αύριο στις Σέρρες.

Πρόκειται για συνάντηση των εταίρων του έργου «Διασυνοριακός προγραμματισμός και μέτρα υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία» «Cross Border Planning and Infrastructure Measures for Flood Protection». Ακρωνύμιο: «Flood Protection», που έχει ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα «ΙNTERREG V- A Ελλάδα – Βουλγαρία, 2014-2020», πραγματοποιείται αύριο στις Σέρρες. Τη συνάντηση.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, οι επικεφαλής των περιφερειών του Μπλαγκόεβγραντ, Χάσκοβο, Σμόλιαν και Κάρτζαλι της Βουλγαρίας, εκπρόσωποι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα από το έργο «Flood Protection» θα γίνουν κοινές και συντονισμένες αναβαθμίσεις των υφιστάμενων και κατασκευή νέων προγραμματισμένων υποδομών μικρής κλίμακας σε δύο λεκάνες απορροής ποταμών και στις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ παράλληλα θα γίνει ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των επιπτώσεων των μέτρων υποστήριξης.

Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις είναι οι ποταμοί Στρυμόνας, Έβρος και Άρδας και οι λεκάνες απορροής τους και η Λίμνη Κερκίνη. Το έργο “Flood Protection” περιλαμβάνει έργα υποδομών μικρής κλίμακας στις λεκάνες απορροής των ποταμών, καθώς και έγγειες βελτιώσεις για τη βελτίωση της αντοχής του οικοσυστήματος.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από το έργο “Flood Protection” θα προχωρήσει σε στεγάνωση τμήματος μήκους 1.150 μέτρων του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης, ενώ παράλληλα θα προμηθευτεί αρθρωτό σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας μήκους 1.300 μέτρων και 4 αντλίες για απάντληση υδάτων. Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση των εδαφοϋδατικών χαρακτηριστικών της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ειδικού σχεδίου διαχείρισης της διάβρωσης στη λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα και εξειδίκευση των επιπρόσθετων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν στην περιοχή.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Φεβρουαρίου, 2024
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για ειδική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…