Άρθρο Localit 01 Αυγούστου, 2016

Διάσωση 2.500 προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 48ωρο νότια της Σικελίας

Ιταλία πρόσφυγεςΤο τελευταίο 48ωρο οι δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και της Frontex διέσωσαν 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Σικελίας.  Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι «απελπισμένοι της θάλασσας» ήταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι μέσα στα πλεούμενα, τα οποία κινδύνευαν να ανατραπούν.

Πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από πνιγμό, διότι, πιθανότατα, όταν είδαν να πλησιάζουν τα ταχύπλοα της ιταλικής ακτοφυλακής, έπεσαν στην θάλασσα με την ελπίδα να καταφέρουν να τα προσεγγίσουν κολυμπώντας.

Στο μεταξύ, τα κέντρα φιλοξενίας ολόκληρης της  Ιταλίας είναι και πάλι υπερπλήρη. Στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας  ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης, τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση, πλέον, να εγγυηθεί τις απαιτούμενες  αξιοπρεπείς  συνθήκες διαμονής στους 837 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Κοριλιάνο βρίσκονται και 53 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία έφτασαν στην Ιταλία, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Aπό την αρχή του 2016 μέχρι τα τέλη Ιουνίου μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές,  στο πλαίσιο  επιχειρήσεων διάσωσης, 70.222 μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 30 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι παράλληλες δράσεις της 50ης Συνόδου του Κογκρέσου που διευρύνουν τον διάλογο
Ευρωπαϊκά 27 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
50η Σύνοδος Κογκρέσου: Εκλογή ηγεσίας και κρίσιμα ζητήματα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Η 50η Σύνοδος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…