Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2021

Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του από τη δασική πυρκαγιά συστήνει ο Δήμος Κηφισιάς

Τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών Αδαμών, Γράμου Φοίνικα και Καλυφτάκη, μετά την καταστροφική δασική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γ. Σκορδίλη,  αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, στη χθεσινή (11/8), συνεδρίαση, μετά απο σχετική πρόταση του δημάρχου της πόλης Γ. Θωμάκου.

Ο Γ. Θωμάκος στην τοποθέτησή του για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας αναφέρθηκε:

  1. Στην υλοτόμηση και την απομάκρυνση των καμένων από τις πληγείσες περιοχές. Για τις εργασίες αυτές ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση.
  2. Οι δασικές εκτάσεις θα κριθούν με άμεσες διαδικασίες αναδασωτέες. Θα εκπονηθούν μελέτες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αποκατάστασή τους.
  3. Στα πρανή του ρέματος μπορεί να γίνει φυσική αναγέννηση.
  4. Σε περιοχές που δεν υπάρχει ο δασικός χαρακτήρας θα επέμβει ο Δήμος με επιστημονική καθοδήγηση.

Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς μπορεί να είναι φέτος πιο δυνατή από τις προηγούμενες χρονιές με περισσότερους εργαζόμενους και άξιους Προϊστάμενο και Διευθυντή ωστόσο θα γίνουν ενέργειες ενίσχυσής της λόγω της έντασης των φυσικών φαινομένων και των έκτακτων καταστάσεων  που προκύπτουν.

Στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γ. Σκορδίλης παρουσίασε συνοπτικό σχέδιο αποκατάστασης.

Παράλληλα, όπως τονίζεται από το Δήμο,  εξελίσσονται οι εργασίες καθαρισμού στα δάση  Φασίδερι και Καστρίτσα. Μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε ο  Δήμος Κηφισιάς, συνεχίζει τις εργασίες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία με ειδικευμένο προσωπικό, δασολόγους και υλοτόμους, υλοποιεί εργασίες αραίωσης της βλάστησης.

Ο Δήμος Κηφισιάς, αναφέρει ακόμη ότι,  με Τεχνικό του Δελτίο ζητά χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των υδατοδεξαμενών σε δασικές εκτάσεις, και προσθέτει ότι η λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών στην περιοχή του είχε ελεγχθεί από την ΕΥΔΑΠ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, μετά από σχετικό αίτημα των υπηρεσιών. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι κρουνοί  λειτουργούν κανονικά.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θάσος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νησί

Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Απ. Τζιτζικώστας έπειτα από ατύχημα

 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με επιτυχία το χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε εσπευσμένα χθες το…