Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2013

Διαμαρτυρία σχολικών φυλάκων

Ó×ÏËÉÊÏÉ ÖÕËÁÊÅÓ  ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁΜα βασικό αίτημα την τοποθέτησή τους σε άλλες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι έχουν περιέλθει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να ζητήσουν εγγυήσεις για την αξιοποίηση τους στη κάλυψη κενών θέσεων.

Η συνάντηση ήταν άκαρπη καθώς δε δόθηκε καμία δέσμευση για την επανατοποθέτηση τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχουν αφήσει πολλά περιθώρια ελπίδας στους σχολικούς φύλακες.

Η λύση που προτάσσεται είναι να δημιουργήσουν η ίδιοι Κοινωνικές Επιχειρήσεις. Μέσω αυτών των ΚΟΙΝΣΕΠ θα μπορούν να απασχοληθούν και να παρέχουν και πάλι τις υπηρεσίες τους στους δήμους.

Πάντως σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα με τους σχολικούς φύλακες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…