Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Διαμαρτυρία Δήμου Ρήγα Φεραίου για την τιμή της αμυγδαλόψιχας

Σε διαμαρτυρία προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την τιμή της αμυγδαλόψιχας, προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, εισπράττοντας  και μεταφέροντας την απογοήτευση, την απελπισία και την αγανάκτηση των παραγωγών, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων, καθώς και πλήθους μεμονωμένων παραγωγών, οι οποίοι προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να στηρίξουν την ελληνική ύπαιθρο.  Ζητά δε,  να επιληφθούν  οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δίκαιη τιμή τόσο για τους παραγωγούς,  όσο και για τους  πολίτες – καταναλωτές.

«Σε μία εποχή που όλα ακριβαίνουν για όλο τον αγροτικό κόσμο  και το κόστος καλλιέργειας είναι δυσβάσταχτο, η τιμή της αμυγδαλόψιχας πέφτει, όχι για τον καταναλωτή, αλλά μόνο για τον παραγωγό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι:

«Την φετινή χρονιά έχουν φτάσει τα κόστη στα ύψη, για παράδειγμα τα μεροκάματα συγκομιδής ανέβηκαν από 35 σε 40 – 50 ευρώ, το πετρέλαιο από 1 σε 2 ευρώ. Πέρυσι η τιμή της αμυγδαλόψιχας για τον παραγωγό κυμάνθηκε ανάμεσα σε 7 – 8 ευρώ, ενώ φέτος, πού όλα αυξήθηκαν, η τιμή κυμαίνεται στα 5 – 6 ευρώ. Το οξύμωρο είναι ότι στο λιανεμπόριο το προϊόν εξακολουθεί να πουλιέται στις ίδιες τιμές. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι οι μεγαλέμποροι κατάφεραν να μειώσουν την τιμή για τον παραγωγό, ενώ εξακολουθούν να πουλούν με τις ίδιες τιμές στα καταστήματα λιανικής, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά  όχι μόνο τους παραγωγούς, αλλά και τους καταναλωτές που αγοράζουν το προϊόν πανάκριβα, και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη εποχή. Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμία μέριμνα για την εξασφάλιση των παραγωγών και των καταναλωτών».

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί παλεύουν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν και να μην εγκαταλείψουν την καλλιέργεια, και ζητούν την στήριξη της πολιτείας, η οποία τώρα είναι πιο σημαντική παρά ποτέ, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν σεμινάριο «η επικοινωνία στην οικογένεια» από το Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος σεμινάριο για γονείς παιδιών δημοτικού με θέμα…

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Στρατηγικός στόχος η δημιουργία υδατοδρομίου

Στο χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της Ελλάδας φιλοδοξούν να βάλουν την Παραλία Κατερίνης, φέρνοντας…

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε σεμινάρια της ZSA για τη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τη διαχείριση τους ο Δήμος Ν. Σκουφά

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετέχει στα σεμινάρια της Ακαδημίας του Zero Stray Pawject – Zero Stray…