Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2021

Διαδικτυακή ημερίδα: «Διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά»

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά»,  διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του αντίστοιχου Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ε.Κ. Ευόσμου και του Δήμου Παύλου Μελά.

Η ημερίδα, όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ώρες 18.00 ως 19.30, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση των μνημείων και της ιστορικής μαρτυρίας».

Σκοπός της εκδήλωσης, επισημαίνουν ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Εντεταλμένη σε Θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα,  είναι η προβολή του μετασχηματισμού του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και η αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των επιμέρους ιστορικών κτιρίων του στρατοπέδου για σύγχρονες χρήσεις, όπως μουσεία και υπηρεσίες του Δήμου. «Μια ευκαιρία ανάδειξης της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από έναν μεγαλεπήβολο σχεδιασμό καθώς και η γνωριμία με την επιστήμη της Μουσειολογίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ομιλητές / Θέματα

Η Παρασκευή Κούρτη, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Σχεδιασμού Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, θα αναπτύξει θεματική σχετικά με τον μετασχηματισμό του πρώην Στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Η Αθανασία Πρωτοψάλτη, Μουσειολόγος του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά, θα αναφερθεί στην επιστήμη της Μουσειολογίας, ως εργαλείο παιδαγωγικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο μελλοντικό ΜΠΠΜ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα  https://docs.google.com/…/16F1BkHSYPoLyVeLOTAyHz4a…/edit

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι ο εξής:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/michelakid

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…