Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2015

Δεν πωλείται το θαλάσσιο μέτωπο της Δραπετσώνας

πειραιάς λιπάσματαΕξαιρείται, τελικά, το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της Λιμενικής  Ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ, ενώ δεν θα αλλάξει η χρήση των χώρων της Πολιτιστικής  Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά.

Το θαλάσσιο μέτωπο το ΤΑΙΠΕΔ το είχε συμπεριλάβει στο προσχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ.

Η απόφαση λήφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και μετά  από πολύωρη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα.

Να σημειωθεί ότι η πίεση και  οι αντιδράσεις του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου  Βρεττάκου, κατοίκων, φορέων ήταν μεγάλο, επικαλούμενοι μάλιστα τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού να εξαιρεθούν τα 100 στρέμματα από την σύμβαση παραχώρησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…