Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2022

Δεκατρείς κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ σε ένα μήνα- Νέα παρέμβαση του δημάρχου Θέρμης στην ΕΛ.ΑΣ.

Προβλήματα στην υδροδότηση εξαιτίας αλλεπάλληλων κλοπών εξοπλισμού τόσο της ΔΕΥΑ Θέρμης, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ, αντιμετωπίζει ο Δήμος Θέρμης ο οποίος ζήτησε για ακόμη μια φορά την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος της περιοχής, Θ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε την Τετάρτη 6/7 με τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων και Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Π. Τσίχλη. Όπως επισημαίνεται σχετικά, η συνάντηση έγινε έπειτα από επικοινωνία που είχε χθες ο δήμαρχος Θέρμης με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο  Χρ.  Μπουλούμπαση.

Στη συνάντηση που έγινε  στο δημαρχείο ο δήμαρχος Θέρμης παρουσίασε στο στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι μόνον τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 13 κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος «πολλές από τις διακοπές νερού οφείλονται σε διακοπές της ηλεκτροδότησης οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ. Αρκετές απ’ αυτές τις διακοπές οφείλονται σε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, για τις οποίες γίνονται συνεχείς οχλήσεις και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Υπάρχουν όμως και διακοπές στην ηλεκτροδότηση επειδή συμμορίες κλέβουν εξοπλισμό του ΔΕΔΔΗΕ (μετασχηματιστές), αλλά και της ΔΕΥΑΘ (καλώδια κ.λπ.) με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός λειτουργίας βασικός εξοπλισμός της ΔΕΥΑΘ (στις γεωτρήσεις, στα αντλιοστάσια κ.ο.κ.) που διασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση». Το τελευταίο τέτοιο επεισόδιο έγινε πριν από μερικές ημέρες όταν άγνωστοι «χτύπησαν» εγκατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ σε μια γεώτρηση στην περιοχή της επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας, προκαλώντας διακοπή στην υδροδότηση.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος «έχουμε επισημάνει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα και έχουμε υποβάλλει και μηνύσεις». Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από τον κ. Τσίχλη να υπάρξει εντατικότερη αστυνόμευση στην περιοχή, περιλαμβανομένων και των σημείων στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που αφορούν την ύδρευση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης…

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Σκρέκας: Αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος

Τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια με τη συνεργασία ΤΕΕ-ΟΑΣΠ-ΚΕΔΕ από 5.000 μηχανικούς – Τροπολογία

Την ανάθεση στο ΤΕΕ, του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το…