Άρθρο Localit 03 Αυγούστου, 2014

Δανία: στόχος η αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ανεμογεννήτριεςΤην πλήρη απεξάρτησή της από ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας και την αντικατάστασή τους αποκλειστικά από την αιολική ενέργεια με βάθος χρόνου το 2050 σχεδιάζει η Δανία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας μέχρι το 2016 η αιολική ενέργεια θα κοστίζει μισή τιμή από ότι η ενέργεια με πηγή ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής αιολικής ενέργειας που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2016 θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια κόστους πέντε λεπτών ανά κιλοβατώρα. Μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι η αιολική ενέργεια θα παραμείνει για αρκετά χρόνια η οικονομικότερη επιλογή ακόμα και αν τα επιτόκια για έργα αιολικής ενέργειας αυξηθούν κατά δέκα τοις εκατό.

Αυτή τη στιγμή το 28 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα προέρχεται από αιολική ενέργεια, ενώ συνολικά το 43 τοις εκατό προέρχεται από ανανεώσιμες, «καθαρές» πηγές ενέργειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…