Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2023

Δ. Παπαστεργίου: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε μια Ελλάδα που, από ουραγός στην τεχνολογία, πλέον οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τόνισε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Θέλουμε να περάσουμε το gov.gr στην επόμενη ημέρα, είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στην πρόσφατη εισαγωγή του ψηφιακού βοηθού, που είναι βασισμένος σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σε κινήσεις όπως αυτή των επομένων ημερών, της ανάπτυξης εφαρμογών για την διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας στα γήπεδα.

Μιλώντας για τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι:

-ολοκληρώθηκε και παραδίδεται, μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών την επόμενη εβδομάδα, η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς, όπου όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαχείριση των ζώων συντροφιάς θα μπορούν πλέον να έχουν αναφορά,

-βγήκε η νέα έκδοση του wallett πριν από δύο εβδομάδες, μαζί με την κάρτα δακτυλίου, την βεβαίωση της ΔΥΠΑ και την κάρτα αναπηρίας,

-τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την κάρτα αιμοδότη και όλο το πακέτο πληροφοριών για το αυτοκίνητο (άδειες, ΚΤΕΟ, τέλη κλπ)

Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για την νέα μεγάλη αλλαγή που προωθείται και είναι ο νέος τρόπος διακίνησης πιστοποιητικών στο gov.gr: Σταματάμε την ψηφιακή γραφειοκρατία με τη διακίνηση πιστοποιητικών σε μορφή pdf και ξεκινάμε πλέον να διακινούμε δεδομένα, πάντα με την άδεια του πολίτη, που πολλές φορές διερωτάται γιατί πρέπει πάλι να τα εκδώσει και να τα δώσει στον φορέα που τα ζητάει.

Για τον προσωπικό αριθμό είπε ότι, την επόμενη Τρίτη περνάμε ακρόαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε αυτός ο ένας μοναδικός αριθμός να διέπει οριζόντια τα μητρώα του κράτους και με αυτό τον αριθμό, ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να εξυπηρετηθεί σε όλο το δημόσιο τομέα.

Επίσης, μίλησε για τα τελευταία μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών στο Κτηματολόγιο και συνέχισε με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για έργα όπως, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, το Ultra Fast Broadband, οι μικροδορυφόροι και άλλα.

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου του, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι σε λίγες μέρες έρχεται το νομοσχέδιο για την νέα Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Τέλος μίλησε για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ότι ήδη, με προσκλήσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο στελέχη του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους και αποκτούν δεξιότητες προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και με αξιώσεις στην επόμενη ημέρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…