Άρθρο Localit 03 Μαρτίου, 2022

Δ. Παπαστεργίου: Στο κάλεσμα για αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται, οι δήμοι δίνουν δυναμικό παρόν

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τις δραματικές συνέπειες που αυτός προκαλεί στον άμαχο πληθυσμό της χώρας, Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και φορείς της κοινωνίας των πολιτών έχουν κινητοποιηθεί, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης , προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι άνθρωποι που δοκιμάζονται.

Σε μια ακόμη ανθρωπιστική κρίση οι Δήμοι της χώρας μας βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με στόχο , αφενός τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ιατρικού υλικού και φαρμάκων που θα σταλούν στην Ουκρανία. Αφετέρου, για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία, παρέχοντας τους παράλληλα σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων καταρχήν σε δομές που ήδη διαθέτουν οι Δήμοι.

Ενώ ταυτόχρονα δεκάδες άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα , ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται, προχωρούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης , τροφίμων και φαρμάκων.

Με αφορμή την κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνει πως :

« Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού  βγαίνει και πάλι μπροστά για να διαχειριστεί μια ανθρωπιστική κρίση, που μπορεί να μην δοκιμάζει άμεσα τη χώρα μας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Δεκάδες Δήμοι έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων που θα σταλούν στην Ουκρανία, για την ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού από τις συνέπειες του πολέμου.

Κι είναι σημαντικό ότι ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται και το κύμα αλληλεγγύης απλώνεται σε κάθε γωνία της Ελλάδος.

Ενώ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως αναλαμβάνουμε ξανά την ευθύνη διαχείρισης προσφυγικών ροών , όπως κάναμε παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν και στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δομές που διαθέτουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους γιατί αναδεικνύουν έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης. Εξίσου ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτές τις νέες δράσεις,  αποδεικνύοντας το τεράστιο απόθεμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που διαθέτει η ελληνική κοινωνία».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Σημαντική η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου. Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό και λειτουργικά έξοδα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την παράταση του σχολικού ωραρίου που…

ΚΕΔΕ 01 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ώρα να ενεργήσουμε: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στον Εθνικό στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στον «πόλεμο» για την εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! Και πρέπει να το κάνουμε…

ΚΕΔΕ 25 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαχείριση αποβλήτων και ενεργειακή κρίση: Μείζονα θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική οικολογία

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Οικολόγους-Πράσινους Το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και…