Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2023

Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην πολιτική προστασία, αρκεί να έχει τα μέσα που χρειάζονται

«Στην πολιτική προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα – το οποίο και επιζητάμε – αρκεί να έχουμε τα μέσα που χρειάζονται», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου χαιρετίζοντας τις εργασίες του δευτέρου φόρουμ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού με τίτλο: Ο Δεκάλογος Προστασίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξήρε τις προσπάθειες των 11 δήμων μελών του Συνδέσμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο πρόσωπό τους αντανακλάται η Αυτοδιοίκηση της επόμενης ημέρας. Μια Αυτοδιοίκηση σοβαρή, οργανωμένη, με αρχή, μέση και τέλος».

Απευθυνόμενος ο κ. Παπαστεργίου στους παριστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας τόνισε: «Εμείς ως Αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε από εσάς μόνο τα αναγκαία μέσα προκειμένου να γίνουμε ακόμη πιο χρήσιμοι για τις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούμε. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει πυλώνας σταθερότητας, ευημερίας και ανάπτυξης. Ειδικά στην Πολιτική Προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα – το οποίο και επιζητάμε – αρκεί να έχουμε τα μέσα που χρειάζονται. Η Αυτοδιοίκηση και θέλει και είναι πάντα στη πρώτη γραμμή, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη να γίνει άμεσος καθορισμός αρμοδιοτήτων. «Να ξέρει ο καθένας τι κάνει σε αυτή τη χώρα. Το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση αυτό τον σκοπό άλλωστε έχει και είμαι βέβαιος πως τα πράγματα θα μπούνε σε μια σειρά για το καλό του τόπου, για το καλό των πολιτών».

«Για να μείνουν τα δάση μας ζωντανά, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρέπει να τα αγαπήσουμε και να τα ζήσουμε. Και η πρόσκληση του ΥΠΕΝ ύψους 30 εκ. ευρώ για τη διάνοιξη περιπατητικών μονοπατιών, μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε και πάλι μέσα στα δάση. Αυτό είναι το σημαντικό. Να τρέξουμε γρήγορα τέτοια έργα διότι εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε να σώσουμε την φύση. Ο ΣΠΑΥ δείχνει τον τρόπο να «κλωνοποιήσουμε» τέτοιες προσπάθειες σε όλη την χώρα αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο προστασίας των δασών μας. Και τα μέσα πιστεύω πως έρχονται και μέσα από το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αξίζει της πλήρους εμπιστοσύνης της Πολιτείας διότι γνωρίζει καλά τον τρόπο».

Παρών την πρώτη ημέρα του Forum ήταν μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο δάσος του Σέιχ Σου και ζήτησε οι πρακτικές του ΣΠΑΥ να πάνε σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυνατό ξεκίνημα για τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ- Επίσκεψη Προέδρου ΚΕΔΕ στα νέα της γραφεία

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πάγια θέση μας η τεχνική βοήθεια σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους Τη…

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διετή παράταση των συμβάσεων των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ ζητά η ΚΕΔΕ

Αίτημα στο  υπουργείο Εσωτερικών  θα καταθέσει η ΚΕΔΕ για παράταση των συμβάσεων των 42 μηχανικών…

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση με ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για άμεση χρηματοδότηση ΔΕΥΑ και επιπλέον επιχορήγηση των δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να χρηματοδοτηθούν αμεσότατα οι ΔΕΥΑ της χώρας,…