Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2022

Δ.Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ και τους δήμους

Για την ΚΕΔΕ και τους Δήμους ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κεντρική προτεραιότητα γιατί είναι το μέσο που θα μας επιτρέψει στη νέα ψηφιακή εποχή να παραμένουμε διαρκώς δίπλα στον πολίτη.

Την παραπάνω διαβεβαίωση υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου χαιρετίζοντας την έναρξη του «Μαραθώνιου Καινοτομίας ΕΚΔΔΑ Gov 5.0 Hackathon», στόχος του οποίου είναι η ενεργοποίηση (community activation) του οικοσυστήματος καινοτομίας στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι σε μια Ελλάδα που αλλάζει διαρκώς και αναβαθμίζεται ψηφιακά, η Αυτοδιοίκηση στοχεύει να καταστήσει την καινοτομία τρόπο ζωής. Δηλαδή να αξιοποιήσει τις λύσεις και τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των καινοτόμων εφαρμογών της, εντάσσοντας τες στα οικοσυστήματα των Δήμων, απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας όχι μόνον την ποιότητα και τον αριθμό των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι στους πολίτες, αλλά βοηθώντας τους ταυτόχρονα να καταστήσουν φιλικότερο το περιβάλλον εργασίας, του προσωπικού των Δήμων.

«Με λίγα λόγια, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  η καινοτομία και οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές θα μας επιτρέψουν να είμαστε διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες των πολιτών αλλά ταυτόχρονα και δίπλα στους δημότες, όχι μόνον εξυπηρετώντας τους σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των σκουπιδιών και τον φωτισμό στους δρόμους, ή τη λακούβα στο δρόμο και τα αδέσποτα.  Αλλά και για να σχεδιάζουμε κι εφαρμόζουμε με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο πράσινες πολιτικές. Να υλοποιούμε στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις. Να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας. Να προβάλλουμε τα τοπικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να δίνουμε ευκαιρίες καλοπληρωμένης εργασίας στα νέα παιδιά της χώρας μας. Να γίνουμε δηλαδή αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των τοπικών μας κοινωνιών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για σύσταση Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών

Λ. Κυρίζογλου: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για ειδική στήριξη των…

ΚΕΔΕ 14 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Το νομοσχέδιο για τις παραλίες αφαιρεί ουσιαστικές αρμοδιότητες από τους δήμους

Η ΚΕΔΕ ζητά: Οι δήμοι να είναι αρμόδιοι φορείς για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού…

ΚΕΔΕ 14 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ομόφωνα στηρίζει τα 28 πρώην μέλη του Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου

Διώκονται για παράβαση καθήκοντος με δόλο επειδή δεν άσκησαν έφεση κατά δύο πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων,…