Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Δ. Παπαστεργίου: Ικανοποίηση αιτήματος της Αυτοδιοίκησης η παράταση των συμβάσεων covid

Την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης για την αποδοχή του αιτήματος των δήμων για παράταση των συμβάσεων covid εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου με αφορμή την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την παράταση των συμβάσεων αυτών, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, ωστόσο υπενθυμίζει ότι το αίτημα των δήμων για κάλυψη των κενών θέσεων στις δημοτικές υπηρεσίες με την πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού, παραμένει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά η δήλωση Παπαστεργίου:

«Ως δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω καταρχήν να εκφράσω την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την αποδοχή του αιτήματός μας από την κυβέρνηση, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολούνταν στους ΟΤΑ, με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του covid-19 και τον περιορισμό των συνεπειών του στις τοπικές μας κοινωνίες.

Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεών τους, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Το αίτημα των Δήμων για κάλυψη των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα στις κοινωνικές και τεχνικές μας υπηρεσίες καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η υποστελέχωση λόγω της κινητικότητας, στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας, εξακολουθούν να παραμένουν ως ζητήματα, ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της ΚΕΔΕ».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 25 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Η Φώφη έφυγε αγωνιζόμενη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου για το θάνατο της…

ΚΕΔΕ 22 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στη Διεθνή Έκθεση MUNI WORLD EXPO του Ισραήλ

Δ. Παπαστεργίου: «Αν θέλουμε η περιοχή της Μεσογείου να καταστεί μια περιοχή ανάπτυξης, ευημερίας και…

ΚΕΔΕ 21 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Η ψηφιακή μετάβαση των πόλεών μας απαιτεί σοβαρό και στοχευμένο σχεδιασμό, τεχνική βοήθεια και εξειδικευμένο προσωπικό στους Δήμους

Τεράστια  ευκαιρία για τις πόλεις και τους πολίτες τους  αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη για…