Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2023

Δ. Παπαστεργίου! Η λύση για βιώσιμες πόλεις είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η διαρκής συζήτηση με την κοινωνία

Η λύση για βιώσιμες πόλεις είναι η αλλαγή νοοτροπίας τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου «Green Deal Greece 2023»οργάνωσε χθες 2/11/2023 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το economix.gr, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα: «Η Ανθεκτικότητα υποδομών και περιοχών, σήμερα και αύριο: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, για τον πράσινο μετασχηματισμό». Ο υπουργός επισήμανε την  ανάγκη συμμετοχής της κοινωνίας στη συζήτηση.

«Δεν είναι θέμα τεχνολογίας ή υποδομών το πώς θέλουμε να ζήσουμε. Καμία λύση δεν μπορεί να προκύψει αν δεν είναι προϊόν συζήτησης με την κοινωνία. Επίσης κάθε πόλη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν λύσεις copypaste» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «προχωράμε σε λύσεις που μπορούν να δουλέψουν και να δουλέψουν γρήγορα» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να δώσουν λύσεις τα μεγάλα φαραωνικά έργα».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ένα σύστημα που δοκιμάστηκε προ ημερών. «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα είναι και η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης. Πλέον, οι λύσεις υπάρχουν πρέπει να της δούμε και να τις εντάξουμε. Να βρούμε αυτά τα όπλα που μας δίνει η τεχνολογία».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι το σημαντικότερο είναι «πώς μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες, να δούμε την προβολή στο μέλλον πού είμαστε και πού θα φτάσουμε». «Χρειάζεται να δούμε τις πόλεις διαφορετικά. Χρειάζεται περισσότερο πράσινο, μέσα μεταφοράς, πράσινη ανάπτυξη, να δούμε τα κτίριά μας. Θέλει πολύ διάλογο με την κοινωνία γιατί αν δεν πείσουμε τους πολίτες για το όραμά μας, αν δεν τους πείσουμε να έρθουν μαζί μας δεν κάνουμε τίποτα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…