Άρθρο Localit 26 Μαρτίου, 2021

Δ. Παπαστεργίου: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια ψηφιακή εποχή μετασχηματισμού του κράτους και των πόλεων

Η Ελλάδα μπαίνει στην ψηφιακή εποχή έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου στη διαδικτυακή ημερίδα που που οργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με θέμα: «Smart Cities innovation and technology».

Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας τη συμβολή της ΚΕΔΕ στον νέο σχεδιασμό των πόλεων με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα συμβάλλει και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.

Ο κ.  Παπαστεργίου αφού τόνισε την ανάγκη συνεργασιών και την γόνιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών με τους δήμους του Ισραήλ δήλωσε:

«Ζούμε μια εποχή που οι ζωές μας αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις για τον μετασχηματισμό των πόλεων και των δήμων μας. Η έξυπνη διακυβέρνηση, οι έξυπνες πόλεις, οι έξυπνες πολιτικές πρέπει να γίνουν καθημερινότητα και να εστιάσουν στις τοπικές ανάγκες. Πρέπει όμως να είναι ανθρωποκεντρικές.
Προχωράμε σε χρήσιμες πρακτικές που θα κάνουν πιο εύκολη την ζωή των πολιτών, αυτό είναι το στοίχημα. Σχεδιάζουμε τις πόλεις μας με την βοήθεια της τεχνολογίας για να είναι πιο λειτουργικές για τους πολίτες.
Οι προκλήσεις είναι πολλές. Η πολιτική προστασία και ο έξυπνος επανασχεδιασμός της είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Η μεγάλη ανάγκη της φάνηκε και στις πρόσφατες θεομηνίες αλλά και τώρα, στην περίοδο της πανδημίας. Η αστικοποίηση και η κλιματική αλλαγή χρειάζονται αντιμετώπιση με καινοτομίες που μπορούμε να πετύχουμε μέσω της τεχνολογίας. Η ηλεκτροκίνηση, με πράσινη ενέργεια, είναι μέσα στους στόχους μας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια ψηφιακή εποχή μετασχηματισμού του κράτους και των πόλεων μας. Έχουμε ιδέες, έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε τη θέληση και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μέσα από συνεργασίες μόνο ωφελημένες είναι οι πλευρές που συνεργάζονται».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ για τη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Το νσχ δεν αφορά σε ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο είναι και πρέπει να παραμείνει…

ΚΕΔΕ 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρίσιμα θέματα της Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 21/03/2023 το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέματα συζήτησης το υπό…

ΚΕΔΕ 17 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Δεν θεωρώ “έξυπνη” την πόλη που έχει λεωφορεία χωρίς οδηγό, αλλά αυτή που ακούει, σκέφτεται, αλληλεπιδρά

Ποια πόλη είναι σήμερα «έξυπνη πόλη» και πόσο εύκολο είναι να γίνει; Στο ερώτημα αυτό…