Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2016

Δ. Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Απογοητευτικοί οι ρυθμοί μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα, ελλιπής η τεχνική βοήθεια

ΠαπαδημούληςΕρώτηση προς την Κομισιόν, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών που κάνει λόγο για επιστροφή προσφύγων πίσω στην Ελλάδα, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ειδικότερα ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει πως, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς τις χώρες της ΕΕ, «οι ρυθμοί μετεγκατάστασης είναι εξαιρετικά αργοί και η αποστολή ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικής βοήθειας εξαιρετικά ελλιπής».

Με δεδομένο ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε πρόσφατη έκθεσή της σημειώνει πως μόλις το 3% του αρχικού στόχου μετεγκατάστασης από την Ελλάδα και την Ιταλία έχει υλοποιηθεί, ο Δ. Παπαδημούλης ζητά λεπτομέρειες από την Κομισιόν σχετικά με «τα τελευταία απολογιστικά στοιχεία για τον ρυθμό μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Ελλάδα προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ», καθώς και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για την αποστολή ειδικευμένου προσωπικού προς την Ελλάδα.

Τέλος, ζητά από τον Αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, να τοποθετηθεί αναφορικά με τις ιδέες που έχουν εκφραστεί δημόσια για επιστροφή και νέων προσφύγων προς την Ελλάδα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…