Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2016

Δ.Αβραμόπουλος: Οι μετανάστες κινδυνεύουν να μετατραπούν σε βαποράκια

abramopoulosΟι μετανάστες που συνωθούνται για να περάσουν τις πύλες της Ευρώπης κινδυνεύουν, εκτός των άλλων, να χρησιμοποιηθούν ως βαποράκια από τους λαθρέμπορους ναρκωτικών ουσιών, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

“Οι μετανάστες και τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων πιθανότατα χρησιμοποιούνται” για τη διακίνηση ναρκωτικών, είπε ο Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ), που εδρεύει στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

“Το εμπόριο κοκαΐνης συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις που μετέχουν στη συριακή σύρραξη. Αυτό το γνωρίζουμε. Όμως το εύρος αυτού του δεσμού δεν είναι ιδιαίτερα σαφές”, συνέχισε.

“Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στους διακινητές” οι οποίοι “δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απελπισμένους ανθρώπους”, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην ετήσια έκθεση του ΕΚΠΝΤ επισημαίνεται η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, η επανεμφάνιση του ecstasy και η ανάπτυξη διαδικτυακών αγορών απ’ όπου διακινούνται οι ουσίες αυτές. “Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη δεν εξαλείφεται”, σχολίασε ο Επίτροπος κάνοντας λόγο για “νέα προϊόντα, νέες μεθόδους χρήσης, νέες αγορές και ως εκ τούτου, νέους κινδύνους για την υγεία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…