Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2015

Δ. Αβραμόπουλος: Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν

«Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν», προέβλεψε ο Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του για την προσφυγική κρίση και την ασφάλεια της ΕΕ, στο BBC και στον δημοσιογράφο Stephen Sackur στην εκπομπή HARDTalk.

«Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν. Ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 600.000 αιτήσεις ασύλου. Δεν είναι μόνο προσφύγων, είναι και οικονομικών μεταναστών. Η Ευρώπη πράγματι αιφνιδιάστηκε, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή», τόνισε ο  κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής επί των ημερών του ανέφερε: «Πριν από αυτή την Επιτροπή υπήρχε μια κατακερματισμένη μεταναστευτική πολιτική. Μέσα σε λίγους μήνες κατορθώσαμε να υιοθετήσουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα Μετανάστευσης. Προτεραιότητά μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε και τον ρόλο των κρατών-μελών. Έχουμε δώσει στα κράτη-μέλη κατευθύνσεις και έχουν την πλήρη υποστήριξη και βοήθειά μας μας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…