Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2023

Cities Forum 2023: Μαζί για Πράσινες και Δίκαιες Πόλεις

Στο Τορίνο της Ιταλίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου 2023, το Cities Forum 2023, με θέμα “Μαζί για Πράσινες και  Δίκαιες Πόλεις”.

Πρόκειται για την 5η διοργάνωση του φόρουμ των πόλεων, ( διετής εκδήλωση), της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσφέρει τη δυνατότητα συζητήσεων υψηλού επιπέδου, συμμετοχικές συνεδρίες και διαδραστικά εργαστήρια για τη συνοχή και την ανάκαμψη στις πόλεις.

Προσφέρει επίσης στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να δικτυωθούν και να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις διαφόρων πρωτοβουλιών και πολιτικών της ΕΕ.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης αφορά το ρόλο των πόλεων στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και στη σημασία των στρατηγικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα δοθεί επιπλέον η ευκαιρία να αναδειχθεί ο βασικός στόχος της ΕΕ για την κοινωνική ένταξη, προωθώντας μέτρα για την υποδοχή των ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο και για την ένταξή τους σε τοπικό επίπεδο, την ανταλλαγή αποτελεσματικών πρακτικών για την κοινωνικοοικονομική ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων σε τοπικό επίπεδο και την πρόληψη και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε την εκδήλωση και την εγγραφή σε αυτήν μπορείτε να αναζητήσετε στο σχετικό διαδικτυακό σύνδεσµο: https://www.citiesforum2023.eu/

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 01 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Ο σύζυγος της δημάρχου του Βερολίνου κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του κρατιδίου

Αντιμέτωπη με κατηγορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του συζύγου της στη διοίκηση του Βερολίνου βρίσκεται…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 13 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών: Στήριξη των δήμων και των περιφερειών για ψηφιακή μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς

Η επίτευξη μιας ψηφιακής μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς στις αστικές και αγροτικές περιοχές θα απαιτήσει αυξημένες…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 01 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Μόσταρ κατασκευάζει το πρώτο ηλιακό πάρκο ηλεκτρικής ενέργειας της Βοσνίας

Η πόλη Μόσταρ στα νότια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προχωρά στην κατασκευή του πρώτου στη χώρα ηλιακού…