Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2024

Χρύσα Αράπογλου: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γίνει ο προνομιακός χώρος άσκησης πολιτικής από τις γυναίκες

Την ανάδειξη των καλών πρακτικών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που στοχεύουν στην ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής και τη δημιουργία ενός σταθερού διαύλου συνεργασίας ανάμεσα  στα μέλη του Δικτύου «Ηνίοχος», πρότεινε η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και είχε ως θέμα «Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν γυναίκες ελληνικής καταγωγής, εκλεγμένες στην Αυτοδιοίκηση από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την ακριτική Γαύδο και την Καλαμαριά.

Η κυρία Αράπογλου, αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στη γυναικεία παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα παρουσίασε τα σημερινά αριθμητικά στοιχεία της γυναικείας συμμετοχής στην ελληνική Αυτοδιοίκηση, μίλησε για τις πρωτοβουλίες που πήρε αλλά και σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον, ο Δήμος Καλαμαριάς για την ουσιαστική ενίσχυση των γυναικών.

«Η συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στην πολιτική δυστυχώς παραμένει ακόμα επίκαιρη. Εμείς ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και κυρίως ως γυναίκες της Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γίνει ο προνομιακός χώρος άσκησης πολιτικής από τις γυναίκες.

Προτείνω λοιπόν με πρωτοβουλία της Ανατολικής Αναπτυξιακής και του Δικτύου Ευρώπης να γίνει μια καταγραφή των καλών πρακτικών και να αναζητηθούν προοπτικές συνεργασίας με στόχο την αύξηση των δεικτών».

Στη συζήτηση του «Ηνίοχου» συμμετείχαν η Ευτυχία Κουρλός, Αντιδήμαρχος στο Ostersund της Σουηδίας, η Στέλλα Κυργιανέ Εφραιμίδου, Δημοτική Σύμβουλος στο Weinheim της Γερμανίας, η Αγλαΐα Ρεβελάκη, Δημοτική Σύμβουλος στο Laval του Καναδά και η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, ενώ παρέμβαση έκανε η Βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Δημοτική Σύμβουλος στη Le Mans, Μαριέττα Καραμανλή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…