Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2023

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για εκατοντάδες οικογένειες έστρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου

Για μια ακόμη χρονιά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου, προσέφερε τρόφιμα, είδη καθημερινής φροντίδας και παιχνίδια για τα παιδιά, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία εκατοντάδων πολιτών, μαθητών, εταιρειών, τοπικών επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, φορέων και επαγγελματιών, γέμισε τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που στηρίζει σταθερά πάνω από 400 οικογένειες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου και προσθέτει:

Χάρη στην πολύπλευρη αυτή στήριξη αλλά και στη σταθερή οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποίησε, από τις αρχές Δεκεμβρίου, πολλές διανομές, πέραν της προγραμματισμένης του μήνα, στις οποίες προσφέρθηκαν στα νοικοκυριά που εξυπηρετούνται, όλα τα διαθέσιμα είδη, από τρόφιμα μακράς διαρκείας έως νωπά κρέατα και ελαιόλαδο, γλυκίσματα, χυμοί, είδη καθημερινής φροντίδας, απορρυπαντικά, παιχνίδια για τα παιδιά, στολίδια και ευχετήριες κάρτες, που έφτιαξαν τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία της πόλης. Πάνω απ’ όλα, προσφέρθηκε αγάπη και νοιάξιμο.

«Ως κοινωνική υπηρεσία νιώθουμε ικανοποίηση και χαρά που, με αφετηρία το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη διαχέεται στην πόλη. Μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη να επιβιώνουν οι συμπολίτες μας χάρη στην γενναιοδωρία των άλλων. Μακάρι να μην είχαν λόγο ύπαρξης τα κοινωνικά παντοπωλεία. Ωστόσο, οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους/ες, όσοι/ες φύλαξαν και φέτος κάτι για τους ασθενέστερους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου.

Δίπλα σε όλους όσοι προσέφεραν αυτή την περίοδο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα πρέπει να προστεθούν και δεκάδες άλλοι/άλλες, ιδιώτες, μεγάλη αλυσίδα τροφίμων αλλά και επαγγελματίες -όπως η παιδοδοντίατρος που φροντίζει σταθερά τα παιδιά των ωφελουμένων- οι οποίοι/ες επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο κατάλογος των υποστηρικτών της Δομής καταπολέμησης της φτώχειας είναι πλέον μακρύς και οι ευχαριστίες πολλές, καταλήγει ο Δήμος Χαλανδρίου στην ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…